Szicília, a nap szigete

0
BETELT! (Várólistát írunk!)
Ár530,000 Ft
BETELT! (Várólistát írunk!)
Ár530,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1950

Hírlevél

Időtartam: 6 nap/ 5 éj
Dátum: 2024.10.18-23.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 9.45

kiscsoportos, repülős utazás, magyar idegenvezetéssel

Az út leírása

Találkozás és indulás Szombathelyről, az MMIK-tól 9.45-kor autóbusszal, transzfer a repülőtérre.

 1. nap:

Elutazás Bécsből az Austrian Airlines 14.50-kor induló menetrend szerinti járatával Cataniába. Transzfer a repülőtérről a Taorminában található szállodába, de mindeközben már kezdjük a szigettel való ismerkedésünket. Szicília, vagy ahogyan a helyiek emlegetik: a „nap szigete”, a mediterrán életstílus, ezeréves hagyományok és kulináris élvezetek otthona. Mindenki talál itt magának szépséget, legyen az kulturális, történelmi vagy természeti érték. A látnivalók mellett azonban itt különleges szereppel bír a gasztronómia is, így nem maradhatnak ki az élmények közül a zamatos borok és az ízletes olasz konyha remekei sem. Helyi idegenvezetőnk segítségével elfoglaljuk szállásunkat Taormina belvárosában (5 éj). Vacsora fakultatív módon egy helyi étteremben.

 1. nap:

Reggelit követően kezdjük ismerkedésünket Szicília nyugati partjának látnivalóival. Taormina, a sokak által „Szicília ékszerdobozaként” is ismert település a sziget egyik leghangulatosabb városa. A Taormina szívében fekvő Piazza Duomo a történelmi építészet és a vibráló hangulat bájos keverékével ejti rabul a látogatókat. Felkeressük a Görög Színházat (amelynek ókori varázsa történelmi jelentőségével és építészeti szépségével hívogat) és a Trevelyan Parkot is, amelynek nemcsak gyönyörű növényzete, de izgalmas története is vonzza a látogatókat. A park valójában a város fő zöld területe. Eredetileg Lady Florence Trevelyan, egy udvari botrány elől menekülő angol nemesasszony villájának kertje volt. A belső pavilonok, az úgynevezett „viktoriánus bolondságok” Taormina jelképei. Délután egy helyes kis szigetre, Isola Bellára utazunk. A kicsiny szigetet a „Jón-tenger gyöngyszeme” néven is ismerik. Isola Bella, Taorminával együtt az UNESCO világörökségi javaslati listáján is szerepel. A szigetre a Taormina központjáig közlekedő libegővel is lejuthatunk, sőt, ha van kedvünk, akár még a kellemesen meleg tengerben is megmártózhatunk, így érdemes fürdőruhával is készülnünk! Az élményekkel teli napot követően visszatérünk szálláshelyünkre.

 1. nap:

Reggeli után az Alcantara-szurdok bejárására indulunk. Az Etna egyik parazitakúpja, a Monte Moio kb. 2800 évvel ezelőtti kitörése közel 50 méter vastag lávaréteget hagyott maga után. Ennek repedésében vájt utat magának az Alcantara folyó. A csodaszép Alcantara szurdokvölgyben egymást váltják a hatalmas lávaképződmények, amelyek közötti távolság időnként alig éri el a 1,5-2 métert. A bátrabbak akár lábfürdőzhetnek is, azaz belegázolhatnak a hűvös vízbe. Ezután az utazás egyik leglátványosabb része következik: az Etna megismerésére indulunk. Az Etna Európa legnagyobb működő vulkánja, mintegy félmillió évvel ezelőtt született egy hegyláncoktól körülvett tengeröbölben. Az Etna-túra hatalmas élményt jelent, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A legnépszerűbb túra a hegy déli oldalára vezet minket, a 2000 m magasan található, Rifugio Sapienza hegyi állomásra. Eddig tudunk autóbusszal közlekedni, innen viszont jönnek az izgalmak! Elsőként libegőre ülünk: a hatszemélyes kabinlift 2500 m magasságig repíti fel utasait, kb. 20 perc alatt. A felső állomáson télikabátot és túrabakancsot is lehet kölcsönözni (amennyiben szükségét érezzük). Itt már várnak minket a dzsippek, melyek négykerék-meghajtású, busz nagyságú, csakis erre a célra készített járművek, ezekkel juthatunk fel 2750 m magasságig. Itt teszünk egy kis sétát az Ökör Völgyének pereméig, majd a dzsippel továbbmegyünk a 2002-ben nyílt, még kicsit füstölgő mellékkráterhez, amelyre egy meredek kaptatón fel is lehet mászni. Közben gyönyörködhetünk a holdbéli tájban. A hihetetlen élményeket követően visszautazás szálláshelyünkre.

 1. nap:

Reggelit követően Siracusába, az ókor egyik legjelentősebb városába látogatunk. Egész napos nézelődés az „ókori New York”-ként is becézett, fehér márvány városban. A mai város modern külvárosain átvágva jutunk el az UNESCO Világörökségi értéknek számító belvárosba – amely Ortigia szigetén fekszik, így hidak kötik össze a szárazfölddel. A sétánk során könnyen Apollón templomába botlunk, mely az arab időkben még mecsetként is szolgált, de hamar elérhető innen az Arkhimédész tér és a Dóm tér is. A román stílusú katedrális a Dóm tér ékköve. Siracusa leghangulatosabb része a barokk palotákkal ékes ősi városmag kanyargós utcái mellett a tengerparti sétány. A látogatás végén visszatérünk szálláshelyünkre, Taorminába.

 1. nap:

Elfogyasztjuk reggelinket, majd filmek nyomába eredünk. Mai első kirándulási célunk a Keresztapa című film forgatási helyszíne, Savoca lesz. Olaszország egyik legszebbnek titulált falujában kastélyromok, ősi monostor, maffia kávézók és csodás kilátás teszik emlékezetessé a látogatást. A macskaköves utcákkal körbefont falucska egy hegyoldalban bújik meg. Az emberek azonban mégsem a templomokért, a kiállításokért, a citrom- és mandulaligetek látványáért látogatnak el ide. Sokkal inkább vonzzák őket a maffiózók, a keresztapák és a finom ételek. Savoca ugyanis azután lett egycsapásra híres, miután 1972-ben itt forgatták Francis Ford Coppola kultuszfilmjének, a Keresztapának pár jelenetét. A 18. századi Palazzo Trimarchi oldalában álló Bar Vitelli ezek közül a forgatási helyszínek közül a legismertebb. Ezután Messinán keresztül folytatjuk utazásunkat Cefalúba: itt találjuk Szicília legszebb strandjait és közvetlenül mellettük sorakoznak az arab-norman építészet kiválóságai. Ennek a középkori városkának a terei, házai, templomai, az utcák között megbújó kőbe vájt mosodák olyan képeslapra illő látványt nyújtanak, hogy nem csoda, hogy a híres rendező, Giuseppe Tornatore is ezt a helyszínt választotta a Cinema Paradiso című film egyes jeleneteihez, de itt forgatták az utolsó Indiana Jones filmet is. Cefalú azonban a helyiek életének is jelentős helyszíne volt, hiszen a középkorban ez a település szolgált a normann királyok dinasztikus központjaként. A nézelődés után visszautazunk szálláshelyünkre.

 1. nap:

Reggeli után kijelentkezünk a hotelből, majd autóbuszunkkal Cataniába utazunk. Catania Szicília második legnagyobb városa. Az Etna déli lábánál fekszik, így a város minden pontjáról vethetünk pillantást a “barátságos vulkánra”, ahogy a helyiek nevezik. Az első látásra talán kaotikusnak tűnő város rengeteg látnivalót rejteget, így mi is megtekintjük a legjellegzetesebbeket: a katedrálist, a városházát és az Elefánt-kutat is. A városnéző sétát követően belevethetjük magunkat a nyüzsgő piaci hangulatba, majd transzfer a repülőtérre. Catania repülőteréről az Austrian Airlines 17.40-kor induló járatával érkezünk Bécsbe, ahol már vár minket autóbuszunk. Várható érkezés Szombathelyre 23.00 körül.

 

Praktikus információk:

A tervezett menetrend:

 • indulás: Austrian Airlines: VIE-CTA  14.50 (érk.: 16.50)
 • érkezés: Austrian Airlines: CTA-VIE 17.40 (érk. 19.40)

Ez az utazás csak utazási irodánkban foglalható! A programok sorrendje változhat!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 9.45-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Repülőjegyet az Austrian Airlines menetrend szerinti járatára Bécsből, 1 db kézi poggyásszal és 1 db maximum 23 kg-os feladható poggyásszal
 • Magyar nyelvű csoportkísérést, idegenvezetést
 • Szállást 5 éjszakára egy központi fekvésű, 3 csillagos szálláshelyen, a Hotel Isabella***-ban Taorminában, 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobás szobákban
 • Reggelit a hotelben
 • Transzfert Szombathelyről a Schwechati Repülőtérre és vissza
 • Transzfert a repülőtérről a szállodába és vissza, szicíliai autóbuszos utazást a programok során
 • Útlemondási biztosítást és Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást
 • VOX (audioguide) készülék használatát

...nem tartalmazza

 • Egyágyas felárat: 140.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Etna-túra felvonóval és dzsippel: kb. 80,00 €/fő
 • o Egyéb belépőjegyek: kb. 120,00 €/fő

Praktikus információk:

A tervezett menetrend:

 • indulás: Austrian Airlines: VIE-CTA  14.50 (érk.: 16.50)
 • érkezés: Austrian Airlines: CTA-VIE 17.40 (érk. 19.40)

Különleges étkezési igényét (pl. laktózérzékenység, gluténérzékenység, vegetáriánus, diabetikus étkezés), kérjük, a szerződéskötés előtt jelezze! Kérjük, hogy vegye figyelembe: nem biztos, hogy minden különleges igényt ki tudunk elégíteni (pl. vegán, paleo, stb.).

 

 

Képek