Információk,

fontos tudnivalók
Általános információk

Engedélyszám: U-001262
Cím: 9700 Szombathely, Kőszegi u. 11. (Savaria Mozival szemben)
Tel.: (0036) 94 312 972
Fax.:(0036) 94 312 972
E-mailventouratravel@gmail.com

 
Nyitva tartás:
hétfőn: 10.00 – 16.30
keddtől csütörtökig: 9.00 – 16.30 (ebédszünet nincs!)
pénteken: 9.00 – 15:30

Bankszámlaszám: 72100237-11075198 (Takarékbank Zrt.)
Adószám: 23351950-2-18

Utazásainkat legalább 35 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Egynapos kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás és az idegenvezetés költségeit, és 2016-tól külföldi utazások esetén NEM tartalmazzák a baleset-, betegség-és poggyászbiztosítás díját, ahogy nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást és a belépőjegyek árát. A jelen kiadványban megjelölt belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és egy felnőttre vonatkoznak. A kedvezményekről érdeklődjön Utazási Irodánkban! Több napos utazásaink leírásánál tételesen jelezzük, hogy a megadott részvételi díj mit tartalmaz. A foglaláskor szükséges adatok: név, lakcím, születési adatok. A megjelölt árak 360 forintos euró-árfolyamig érvényesek!

Regisztrációs és ülőhelyfoglalási díjat továbbra sem számolunk fel, ülőhelyek választása a befizetés idején szabad helyekből lehetséges.

Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy utazását kellemesen tölthesse el. Szívesen fogadunk minden olyan észrevételt, mellyel későbbiekben színvonalunkat emelni tudjuk. Jogos panaszaikat igyekszünk orvosolni, de az indokolatlan kifogásokkal, melyekkel egyes utasok pénzvisszatérítést követelnek, s tudatosan igyekeznek tönkretenni saját és utastársaik utazását, érdemben nem áll módunkban foglalkozni. Ha a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban kifogás merül fel, azt haladéktalanul közöljék az idegenvezetővel, helyszíni szolgáltatóval. Amennyiben a helyszínen nem megoldható a probléma, kérje panaszának jegyzőkönyvbe vételét, hogy azt utólag egyértelműen ki lehessen vizsgálni. Kérjük eredeti példányával, hazaérkezését követően 5 napon belül fáradjon be irodánkba. Ennek elmulasztása esetén panaszát nem tudjuk kivizsgálni.

Helyi viszonyok miatt (időjárás, közlekedés, ünnepek, konferenciák, tüntetések, templomi esküvők és temetések stb.) a programok módosításának, azok sorrendiségének változtatási jogát az utazásszervező fenntartja.

Egyes országokban előfordulhat, hogy a múzeumokban, templomokban, műemlékekben és azok közvetlen közelében az idegenvezetés nem megengedett. Ez esetben az ismertetés a buszon történik. Frekventáltabb városokban helyi idegenvezető kíséri és kalauzolja a csoportot.

Utazási szerződés

Utazásainkra történő jelentkezéskor, utazási feltételeink elfogadásával, a részvételi díj vagy előleg megfizetésével létrejött megállapodásra kizárólag – mint utazásszervező – a VenToura Travel Kft. Utazási szerződésében foglaltak érvényesek, még abban az esetben is, ha Ön útjainkra utazásközvetítő partnereinknél foglalta le utazását.
A katalógusban szereplő árak forint/fő értendők. A részvételi díj egynapos utazás esetén tartalmazza az autóbuszos utazás, és az idegenvezető vagy csoportkísérő költségét, többnapos utazás esetén pedig tartalmazza az utazás költségeit, a szállást, a leírás szerinti ellátást (amennyiben az út jellege megkívánja) és az idegenvezetést. Nem tartalmazza az esetleges felárakat, fakultatív kirándulások-, belépők-, hajóutak-, felvonók árát, a kötelező BBP (baleset – betegség- poggyász) biztosítást és a Stornó (útlemondási) biztosítást. Jelentkezéskor egynapos út esetén a részvételi díj 100 %-a, többnapos út esetén a részvételi díj 40 % – a kerül befizetésre. A fennmaradó hátralékot (60 %) legkésőbb az indulás előtt 1 hónappal kell kiegyenlíteni.

Részvételi díj

Belépők

A helyszínen, az adott ország valutájában fizetendő. Vásárlásában az idegenvezető segíti az Utasokat. A megadott összegek tájékoztató jellegűek, időközi árváltozás előfordulhat, amelyért irodánkat felelősség nem terheli.
Foglaláskor szükséges adatok: név, lakcím, születési hely-idő, telefonszám, esetenként útlevélszám. Adatokban történt változását jelezze irodánkban, mert az adatok eltéréséből adódó károkért (pl. megváltozott utazási körülmények miatti értesítés) felelősséget nem vállalunk!

Adatok

Biztosítások

  • BBP: A részvételi díj  jellemzően NEM tartalmazza (bizonyos programoknál előfordulnak kivételek, de ezt külön jelezzük!), azonban megkötése erősen ajánlott. Amennyiben nem az irodánkban kívánja megkötni, az utas köteles maga gondoskodni a biztosításáról. Ennek hiányában az iroda nem vállal semmiféle felelősséget. Ha Ön OEP- vagy bankkártyás biztosítással rendezik, kérdezze szolgáltatóját a részletekről. Mindkét esetben hozzon magával igazolást és telefonos elérhetőséget.
  • STORNO: Irodánkban köthető biztosítás, mely rendkívüli ok (betegség, haláleset, stb.) miatti lemondás esetén a biztosító 20% – os önrész levonása utáni összeget térít vissza.
Módosítással, illetve lemondásával kapcsolatban dokumentumaival és számlájával kérjük, fáradjon be irodánkba. Módosítás vagy lemondás esetén, a bejelentés napjától függően lemondási díjat vagy kötbért számolunk fel. Részletek az Utazási Szerződésben.

Módosítás,

lemondás

Panaszok

Munkatársaink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy utazását kellemesen tölthesse el. Szívesen fogadunk minden olyan észrevételt, mellyel későbbiekben színvonalunkat emelni tudjuk. Jogos panaszaikat igyekszünk orvosolni, de az indokolatlan kifogásokkal, melyekkel egyes utasok pénzvisszatérítést követelnek s, tudatosan igyekeznek tönkretenni saját és utastársaik utazását, érdemben nem áll módunkban foglalkozni. Amennyiben a szolgáltatás teljesítésével kapcsolatban kifogás merül fel, azt haladéktalanul közöljék az idegenvezetővel, helyszíni szolgáltatóval. Amennyiben a helyszínen nem megoldható a probléma, kérje panaszának jegyzőkönyvbe vételét, hogy azt utólag egyértelműen ki lehessen vizsgálni. Kérjük eredeti példányával, hazaérkezését követően 5 napon belül fáradjon be irodánkba. Ennek elmulasztása esetén panaszát nem tudjuk kivizsgálni.
Helyi viszonyok miatt (időjárás, közlekedés, ünnepek, konferenciák, tüntetések, templomi esküvők és temetések stb.) a programok módosításának, azok sorrendiségének változtatási jogát az utazásszervező fenntartja.

Program módosítás

Idegenvezetés

Egyes országokban előfordulhat, hogy a múzeumokban, templomokban, műemlékekben és azok közvetlen közelében az idegenvezetés nem megengedett. Ez esetben az ismertetés a buszon történik. Frekventáltabb városokban helyi idegenvezető kíséri és kalauzolja a csoportot.
Az utazás színvonalas, biztonságos, kényelmes, jól felszerelt autóbuszokkal történik. A buszon az ülőhelyek számozottak és a megadott helyek az egész utazás során érvényben maradnak.

Az ülésrend a kiválasztás után kivételes estben (pl. busztípus változás, hozzátartozók együttes elhelyezése, kisebb utaslétszám miatt) változhat. Az autóbuszok súlyellenőrzése miatt a csomagtérben személyenként egy, maximum 20 kg-os bőrönd, az utastérben pedig 5 kg súlyú kézipoggyász helyezhető el. Kézipoggyászt a kalaptartóban vagy az ülés alatt lehet elhelyezni.

A mozgó járművön közlekedni szigorúan tilos! A buszon lévő hűtőszekrény kizárólag utasainknak kínált italok hűtésére szolgál, saját élelmiszer és üdítő tárolására nem. Buszaink előre megtervezett útvonalon közlekednek és tartanak pihenőket. Az autóbuszon található WC-t csak végszükséglet esetén használják, mert annak tisztítása környezetvédelmi előírások betartása mellett csak a telephelyen lehetséges. Téli útjaink esetében a fagyveszély miatt nem használható.

A buszon dohányozni tilos! Az utazásból azonnali hatállyal kizárható az Utas, amennyiben olyan egészségügyi problémája van (pl. pszichés zavarok, inkontinencia, alkoholizmus), mellyel az utazás során másoknak kellemetlenséget okoz. Ebben az esetben az Utasnak a csomagjával együtt le kell szállnia, hazautazásáról saját magának kell gondoskodnia.

A többi utas érdekében kérjük a megadott találkozási időpontok pontos betartását, az elkéső utasainkra az idegenvezető maximum 15 percet tud várni. Az utas köteles telefonon értesíteni az idegenvezetőt (elérhetőség a részvételi jegyen), ha az adott időpontban nem tud megjelenni! Elérhetőségük végett kérjük utasainkat, hogy adják meg mobil telefonszámukat, melyen idegenvezetőnk keresheti. Amennyiben ezt irodánk részére nem továbbítják, az autóbusz a várakozási idő leteltével, az értesítés lehetősége nélkül indul el. Ebből eredő károkért irodánk felelősséget nem vállal.

Utazás

Árváltozás

A részvételi díjakat magyar forintban, egy személyre számítva adtuk meg. A meghirdetett részvételi díjak 1 EURO=360 HUF árfolyamig érvényesek. A bel- vagy külföldi árak emelkedése, valutaárfolyamok jelentős változása miatt a VenToura Travel Kft. a díjakat az utazás meg kezdése előtt 20 nappal megemelheti. Erről az utast írásban értesíti. Az Utas az értesítő kézhezvételétől számított 8 napon belül köteles a különbözetet az utazási irodának megfizetni. Amennyiben kötelezettségének nem tesz eleget, az utazási iroda felbontja a szerződést. Ha az árváltozás meghaladja a 8 % – ot, az utas az erről kapott értesítőtől számított 3 napon belül, írásban elállhat a szerződéstől és a befizetett díj egésze visszafizetésre kerül.

Egészsége megőrzése érdekében javasoljuk, vegye figyelembe az alábbiakat:
Ne igyon csapvizet, italába ne kérjen jégkockát.
Melegebb éghajlatú országokban gondoskodjon megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről.

  • Hozzon magával házi patikai gyógyszereket, orvosi papírokat, amennyiben ismert betegsége van.
  • Napvédő krémmel óvja bőrét, fejét hosszan ne tegye ki közvetlen napsütésnek.
  • Réteges öltözködés, kényelmes lábbeli viselése javasolt. Mivel a buszon légkondicionálás üzemel, érdemes kardigánt felvinni az utastérbe.

Egészségügyi tanácsok

Öltözködés

Az Unió és egyéb európai országok öltözködési szokásai megegyeznek hazánkéval. Templomokban, kolostorokban az illemszabályok betartása kötelező, nem lehet bemenni rövid nadrágban és rövid szoknyában, fedetlen vállal. Esőkabát a változó időjárásra való tekintettel legyen Utasainknál.
Kérjük személyes tárgyaikra, irataikra, értékeikre fokozottan vigyázzanak. Ne viseljenek drága ékszereket, fotó-, és videó felszereléseiket ne hagyják őrizetlenül.

Értékek

Szükséges papírok,

okmányok

1.) Valamennyi Utas részére érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges, amelynek a hazautazás napján is érvényesnek kell lennie.

2.) Kiadott utazási dokumentáció.

3.) Bankkártya (ajánlott)

4.) Az adott országnak megfelelő valuta (aprópénz is).

5.) Biztosítások.

6.) Meglévő betegségeket igazoló orvosi papírok.

7.) Legközelebbi hozzátartozójának elérhetőségi adatai.

Amennyiben valakit a határokon útlevelének ill. személyi igazolványának érvénytelensége, vagy az esetleges országból való kitiltása miatt a határőrizeti szervek az utazásból kizárnak, úgy a buszról csomagjával együtt le kell szállnia és hazautazásáról magának kell gondoskodnia.

A VenToura Travel Kft. mindenkor fenntartja magának a jogot, hogy a meghirdetett programot-, szálláshelyet-, autóbusz típusát-, azonos kategórián belül, ülésrendet és az idegenvezető személyét kivételes helyzetekben megváltoztathassa. Az adott információk tájékoztató jellegűek, a részleteket az Utazási szerződés tartalmazza.

Jogfenntartás