Hegyek és völgyek varázsa-Salzkammergut, Salzburg és Berchtesgaden

0
BETELT!
Ár105,000 Ft
BETELT!
Ár105,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

867

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/2 éj
Dátum: 2024.06.10-12.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Minimum életkor: 6 év
Az út leírása
 1. nap:

Indulás Szombathelyről 6.00-kor. Utazás pihenővel Salzkammergutba, a tavak birodalmába. Látogatás a lélegzetelállító fekvésű, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Hallstattban: gyalogos városnézés során megtekintésre kerül a Fő tér és a különlegességnek számító Csontház is, majd szabadidő a városban. Ezután a császári városba, Ferenc József és Sisi eljegyzésének helyszínére, Bad Ischlbe utazunk. Az Ischl parti város híres a Zauner Cukrászdáról, ahol az első és eredeti isler is készült, valamint a Császári Villáról, és kellemes hangulatú utcáiról is. szállásunkra utazunk, vacsora. Szállásunk ezúttal Salzburgtól nem messze, kellemes kisvárosias környezetben, a Hotel Adler***-ben lesz.

 1. nap:

Reggelit követően Bajorország felé indulunk, s Berchtesgaden látnivalóit keressük fel. Berchtesgaden egy kicsi, de bájos település. A falucska felett magasodó hegycsúcson rendezték be a náci diktátor, Adolf Hitler egykori főhadiszállását és rezidenciáját. Bár az eredeti épületeket a háború végeztével az amerikai katonák lerombolták, a csúcsot érdemes meghódítani, hiszen már a feljutás is rendkívül élményeket tartogat, a fenti kilátás pedig tiszta időben egyszerűen lélegzetelállító: a környező hegycsúcsok és a völgyekben megbúvó kristálytiszta tavacskák mellett a szerencsések elláthatnak egészen Salzburg váráig. A csúcsok meghódítása előtt azonban végigjárjuk az egykori vendégház helyén kialakított Dokumentációs Központot, ahol sok-sok érdekességet, máshol még nem látható relikviát, fotókat is megtekinthetünk, s végül betekintést nyerhetünk az egykori Bunkerekbe is. A hegycsúcs meghódítása után a kristálytiszta vízű Königsee-hez utazunk, s elhajózunk a lóhere alaprajzú St. Barthaloma templomáig. Felejthetetlen élmény! Szállás és vacsora az előző helyen.

 1. nap:

Reggeli után Salzburgba indulunk, ahol először a város legszebb részein sétálunk, közben ismerkedve a fő nevezetességekkel (Mirabell kastély kertje, Mozart lakóháza, Mozart szülőháza, Városháza, Dóm és Dóm tér, Vár).  Ezután szabad program során lehetőség lesz élvezni a város forgatagát, megkóstolni a finom kávékat és a helyi kézműves söröket is. A nap befejezéseként a Hellbrunni kastélyba látogatunk, amelynek parkja mindenki szívét rabul ejti. A parkban kb. 400 évvel ezelőtt vízijáték rendszert építettek ki, amely máig működik: a parkban található díszítőelemek víz által meghajtva a leghihetetlenebb helyekről képesek vízsugarat kilőni a helyi idegenvezető irányítására, így biztos, hogy ezt a kalandot senki nem ússza meg szárazon… A vizes élményeket követően látogatás a hellbrunni kastélyban, majd indulás Szombathelyre, várható érkezés 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást Salzburg környéki hotelben (Hotel Adler***, Golling an der Salzach), 2 ágyas, fürdőszobás szobában, idegenforgalmi adóval
 • Reggelit és vacsorát a hotelben

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 2.100 Ft/fő; 70 év felett: 3.200 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 5.500 Ft/fő; 70 év felett: 7.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 32.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Csontház: kb. 2,50 €/fő
 • o Königsee, hajózás: 23,00 €/fő
 • o Berchtesgaden, Sasfészek: kb. 32,00 €/fő
 • o Salzburg, vár: kb. 18,00 €/fő
 • o Salzburg, Hellbrunn (vízijáték és kastély): kb. 16,00 €/fő
 • o Dokumentációs Központ: kb. 5,00 €/fő
Képek