Vonatozás a Soca-völgyben és hajózás a folyón

0
Foglalás
Ár21,000 Ft
Foglalás
Ár21,000 Ft
2023.09.23.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

969

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2023.09.23.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.15
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.15-kor.

A Soča-völgy Szlovénia egyik legszebb úti célja. A régió különösen ismert smaragd folyójáról, a Soča folyóról, amely lélegzetelállító tájakon, zöld völgyeken és szűk szurdokokon keresztül tör utat magának. A mai napon tehát egy egykor véráztatta, ám meseszép tájra, a Soca, vagy ismertebb nevén az Isonzó folyó völgyébe utazunk, amelynek felfedezése igazán emlékezetes élményeket tartogat.

Kirándulásunkat Jesenicéből indulva kezdjük, ahonnan a bohinji vasútvonal segítségével a Soca-folyó legszebb szakaszain vezet át az út. A 129 km hosszú Bohinj vasút a szlovén Jesenice városát köti össze az olasz Trieszt városával, s szépségét bizonyítja, hogy a terület már szerepel az UNESCO világörökségek várományosi listáján. A vonatút során érinteni fogjuk a Vingar-szurdok, Bled, Bohinj és környékét, majd kevéssé ismert, de hasonlóan szép területeken át halad majd a vonat, mígnem elérjük Most na Soci települést, ahol egy kellemes hajózásra indulva folytatjuk a folyóval történő ismerkedésünket.

Maga a település az Isonzó és az Idrijca folyók összefolyásánál helyezkedik el egy sziklás gerincen. A közeli Doblar vízerőmű miatt a folyóágyakat teljesen elárasztották és a város alatt egy hatalmas víztárolót alakítottak ki, szép panorámát kínáló parti sétányokkal.

A hajóút végén újra találkozunk autóbuszunkkal, amellyel aztán egy közeli kisvárosba, Kanal ob Sociba utazunk, ahol különösen szépek a folyó mentén megtelepedett színes házak, valamint a sok virágot, ciprusokat és fügefákat hordozó vidék. A nézelődést követően hazautazás.

Várható érkezés Szombathelyre 22.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.15-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítást (2.200 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • o Hajójegy: kb. 10,00 €/fő
  • o Vonatjegy: kb. 8,00 €/fő

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek