Vízitúra a Hévízi-patakon

0
Foglalás
Ár18,000 Ft
Foglalás
Ár18,000 Ft
2022.03.15.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

35

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.03.15.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 07:00
Az út leírása

Indulás 8.00-kor Szombathelyről, az MMIK parkolójából.

A nap során egy igazán különleges programon veszünk részt, hiszen vízitúrára indulunk a Hévízi-patakon. A Hévízi-patak a legjobb téli vízitúra útvonal, a felső szakasza sosem fagy be, legtöbb alkalommal el lehet jutni a Zaláig, vagy a Balatonig is. A Hévízi-patak a Hévízi tóból ered, és 12 km megtétele után a Zala folyóba torkollik. Az indulásnál 22 Celsius fokos vízbe lapátolva, a gőzölgő vízen, találkoztunk hattyúval, kis vadkacsákkal, tavirózsával, vízi liliommal. Összességében Az evezést sok helyen zsilipek nehezítik.

A túra során kb. 9 km evezünk, a Zala torkolat előtti 76 sz. főútig. Hajóforgalom nincs, így zavartalanul élvezhetjük a túrázást. A patak sekély vizű, a meder 2-8 m széles. A patakon néhány zsilip került elhelyezésre, melyeket szükség esetén átemeléssel küzdhetjük le. A vízitúra időtartama nagyjából 2-2,5 óra, de az előkészületekkel, öltözéssel, felkészítéssel együtt kitart a kora délutáni órákig. Ezután újra találkozunk autóbuszunkkal és egy kellemes étteremhez utazunk, ahol elfogyasztunk egy kellemes, késői ebédet.

Ezután hazaindulunk, várható érkezés Szombathelyre kb. 18.00-kor.

FONTOS TUDNI: A vízitúra bárki számára teljesíthető, nem igényel semmilyen különleges felkészültséget vagy előképzettséget. Nem szükséges védettségi kártya sem!

SZÉP-KÁRTYÁVAL IS FIZETHETŐ!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Csoportvezetőt
  • A vízitúra teljes költségét (ebben benne van a kenuk és eszközök bérlete, helyszínre szállítása, túra végén elszállítása, túraszervezés, túravezetés költsége, nemzeti parki túraengedély)
  • Ebédet egy közeli étteremben (főétel hússal és vegyes körettel)
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Költőpénzt
  • Italt az étteremben
Képek