Virágzó azáleák nyomában Zalában

0
Foglalás
Ár10,000 Ft
Foglalás
Ár10,000 Ft
2022.05.08.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

29

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.05.08.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 08:00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.00-kor.

Először egy különleges völgybe érkezünk, ahol már várnak ránk a virágok: az Azáleás-völgy nem véletlenül a zalaegerszegi Alsóerdő kedvenc kirándulóhelye, amely főleg tavasszal kínál csodálatos látnivalót a kikapcsolódni vágyók számára. A színpompás, fenséges illatú azálea, más nevén rododendron vagy havasszépe április végén, májusban borítja virágba a tájat. A völgy 2010-től a nagyközönség szavazatai alapján viselheti a Zala megye természeti csodája címet.

Ezután folytatjuk kirándulásunkat, hogy megismerjük Nagykanizsát, a vízfolyások mellett, dombokon és dombok közt nyúló kisvárost. Kellemes séta során végig járjuk Nagykanizsa történelmet sugalló utcáit, zöld tereit, parkjait s megnézzük változatos szobrait. Sok különlegesség várja az ide látogatót, kezdve a templommal, amelynek szenteltvíz tartóját török sírkőből faragták, de Nagykanizsa az a hely is, amelyet a 17. hosszúsági kör kettészel. Evett már Ön békaminyont? Ha nem, jöjjön el és kóstolja meg a kis édest! A séta után az egyik helyi étteremben elfogyasztunk egy finom főételt, majd folytatjuk utunkat, hogy újabb meseszép virágok gyönyörködtessenek minket.

Utolsó állomásunk során a Budafapusztai Arborétumba érkezve andaloghatunk a színpompás virágok között. A Budafapusztai Arborétum területét alkotó erdők régen a Zichy család birtokában voltak. Az itt található vadászkastély 1926-ban épült, körülötte ekkor kis parkot és tavat alakítottak ki. A parkban 132 féle tűlevelű és 88 féle lomblevelű fát ültettek el. Tavasszal, az azáleák virágzásakor az arborétum valódi tündérkertté változik, de a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők állományai egész évben különleges látványosságot kínálnak.

Miután bejártuk a területet hazautazunk, várható érkezés Szombathelyre 19.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Budafapusztai Arborétum: kb.F.: 800 Ft/fő; D/GY: 500 Ft/fő
  • Ebéd: 2.500 Ft/fő1. felnőtt: 1.400 Ft/fő; nyugdíjas és diák: 700 Ft/fő; 70 év felett: ingyenes

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek