Velence és a szigetek ősszel

0
BETELT!
Ár68,000 Ft
BETELT!
Ár68,000 Ft
2022.10.20.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1972

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2022. okt. 5-7. (BETELT!); 2022. október 20-22. (BETELT!)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.30
Az út leírása
 1. nap:

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.30-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Útközben látogatás Triesztben, ahol felkeressük a tengerpartra isztriai fehér márványból épült Miramare kastélyt, amelyet három oldalról a tenger szegélyez. A kastélylátogatás után folytatjuk utazásunkat a szálláshelyünkre, Cavallino környékére, ahol a délutáni órákban (a szállás elfoglalását követően) lehetőség lesz egy tengerparti sétára  is. Szállás, vacsora.

 1. nap:

Reggeli után látogatás Velencében, a különleges építészeti megoldásokban bővelkedő városban: épületeit egymáshoz közel álló, vörösfenyőből készült cölöpökre építették – mert ez a fa a víz alatt nem rothad el – amelyek belenyúlnak a tengerfenék homokos és agyagos rétegeibe is, közel 8 méter mélységig. A cölöpök felett isztriai mészkő képezi az épületek alapjait. A pillérek nagy része sok évszázad után még ma is érintetlen. Nézelődés a városban (Szent Márk tér, Bazilika, Prokuráciák, Dózse palota, Sóhajok hídja, Rialto, stb.). Felkeressük a környékbeli szigetvilág leghíresebb tagjait is, amelyek a velencei lagúna legkorábban lakott szigetei voltak, nagy valószínűséggel már a rómaiak idején is éltek itt emberek, de az 5. századtól kezdve az Attila elől menekülő altinumi lakosság keresett itt menedéket véglegesen.  Burano, a csipkesziget színes házacskáival, Murano pedig káprázatos üvegalkotásaival várja a látogatókat. Az üveggyártás szigetén bekukkantunk egy üvegfújó mester műhelyébe is. Visszatérünk szállásunkra, vacsora.

 1. nap:

Reggeli után az ókori Itáliával ismerkedünk. Bejárjuk Aquileia városát, amely fénykorában a harmadik legnépesebb ókori római város, később pedig az ókeresztények egyik legjelentősebb települése volt, és amelynek központi bazilikájában ma a világon is egyedülálló, eredeti mozaikpadló található. Innen néhány km-re található az északi Adria egyik gyöngyszeme, a pici szigetre települt nagyon hangulatos kisváros, Grado, amely festői történelmi városközpontjával, kitűnő szállodáival, termálfürdőivel és szép tengerpartjával méltán lett a környék kiemelkedő turisztikai célpontja. Városnéző séta (két őskeresztény templom: Santa Maria delle Grazie és Santa Eufemia, stb.), szabad program. A városlátogatást követően hazautazás. Várható érkezés Szombathelyre 21:00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 2 éjszakára Cavallino környékén, 3 csillagos szállodában, 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobával, reggelivel

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (1.800 Ft/fő)
 • Útlemondási biztosítást+ BBP-t (5.000 Ft/fő- COVID19 fedezettel)
 • Vacsorát (11.000 Ft/fő/ 2 alkalom)
 • Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • 2. napi hajójegyet: kb. 22 €/fő
 • Aquileia: kb. 8 €/fő
 • Trieszt, Miramare: 18 éves korig ingyenes, 18 év felett: kb. 12 €/fő

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek