Velence és a szigetek ősszel

0
BETELT!
Ár75,000 Ft
BETELT!
Ár75,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

3519

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2023. 09. 28-30. (Betelt!)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 7.00
Az út leírása
 1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Útközben látogatás Triesztben, ahol felkeressük a tengerpartra isztriai fehér márványból épült Miramare kastélyt, amelyet három oldalról a tenger szegélyez. A kastélylátogatás után folytatjuk utazásunkat a szálláshelyünkre, Cavallino környékére, ahol a délutáni órákban (a szállás elfoglalását követően) lehetőség lesz egy tengerparti sétára is. Szállás, vacsora.
 1. nap: Reggeli után látogatás Velencében, a különleges építészeti megoldásokban bővelkedő városban: épületeit egymáshoz közel álló, vörösfenyőből készült cölöpökre építették – mert ez a fa a víz alatt nem rothad el – amelyek belenyúlnak a tengerfenék homokos és agyagos rétegeibe is, közel 8 méter mélységig. A cölöpök felett isztriai mészkő képezi az épületek alapjait. A pillérek nagy része sok évszázad után még ma is érintetlen. Nézelődés a városban (Szent Márk tér, Bazilika, Prokuráciák, Dózse palota, Sóhajok hídja, Rialto, stb.). Felkeressük a környékbeli szigetvilág leghíresebb tagjait is, amelyek a velencei lagúna legkorábban lakott szigetei voltak, nagy valószínűséggel már a rómaiak idején is éltek itt emberek, de az 5. századtól kezdve az Attila elől menekülő altinumi lakosság keresett itt menedéket véglegesen.  Burano, a csipkesziget színes házacskáival, Murano pedig káprázatos üvegalkotásaival várja a látogatókat. Az üveggyártás szigetén bekukkantunk egy üvegfújó mester műhelyébe is. Visszatérünk szállásunkra, vacsora.
 1. nap: Reggeli után hazafelé indulunk, azonban még az autópályán megállunk egy olyan helyen, ahol helyi finomságokat (pl. tészta, csoki, olivaolaj) vásárolhatunk, akár ajándékként az otthon maradtak számára is. Ezután az ókori Itáliával ismerkedünk Aquileia városában, amely fénykorában a harmadik legnépesebb ókori római város, később pedig az ókeresztények egyik legjelentősebb települése volt, és amelynek központi bazilikájában ma a világon is egyedülálló, eredeti mozaikpadló található. Utolsó úti célunk tornya már messziről hívogatja a turistákat. A Duinói Kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. A kastély a több mint 400 éve a Della Torre család tulajdona. A fantasztikus parkja és kastélyának egy része látogatható. A kastélyban 18 terem mesél a Thurn und Taxis (Torre e Tasso) család történetéről. A helyiségekből szinte majdnem mindig lehet látni a tengert! A teraszon kilépve fel lehet menni a vártoronyba is, ahonnan gyönyörű látvány nyílik a tengerre. A hagyomány szerint az olasz irodalom első nagy alkotója, Dante Alighieri is vendégeskedett Duinóban a veronai Cangrande della Scala követeként. Azonban Mária hercegnő volt az, kinek irodalmi szalonjának további illusztris vendégei között találjuk Victor, Hugo-t, Mark Twaint és Rainer Maria Rilkét is. A látogatást követően hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 20:30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 2 éjszakára a Hotel Cavallino Bianco*** szállodában, 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobával, reggelivel

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 2.000 Ft/fő vagy 5 €/fő; 70-80 év között: 3.000 Ft/fő vagy 8 €/fő; 80 év felett: 3.900 Ft/fő vagy 10 €/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 4.000 Ft/fő vagy 10 €/fő; 70-80 év között: 6.000 Ft/fő vagy 15 €/fő; 80 év felett: 8.000 Ft/fő vagy 20 €/fő
 • Vacsorát (16.000 Ft/fő/ 2 alkalom - 3 fogásos menü vacsora) vagy 36 €/fő
 • Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő vagy 50 €/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • 2. napi hajójegyet: kb. 25,00 €/fő
 • Aquileia: kb. 8,00 €/fő
 • Trieszt, Miramare: 18 éves korig ingyenes, 18 év felett: kb. 12,00 €/fő
 • Velencei városi „belépőjegy”: kb. 10,00 €/fő (amennyiben bevezetésre kerül)
 • Duinói kastély: kb. 13,00 €/fő

FIGYELEM!

A szállást is tartalmazó utazásaink 2023.01.01-től EURÓBAN  is fizethetők!

Jelen utazásunk ára: 190 €/fő

Az utazás eurós díja készpénzben vagy eurós számlaszámunkra történő átutalással fizethető!

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek