Üdülés Közép-Dalmáciában

0
KEDVENC
Ár200,000 Ft
KEDVENC
Ár200,000 Ft
2022.08.22.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1738

Hírlevél

Időtartam: 7 nap/ 6 éj
Dátum: 2022.08.22.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 6:30
Minimum életkor: 6
Az út leírása

1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Vodicébe. Ez az üdülőváros Horvátország közepén fekszik és örömmel várja a magyar turistákat. A tengerpart teljes hosszában jól kiépített strandok, éttermek, bárok és bulizásra csábító helyek várják a pihenni és szórakozni vágyókat, ugyanakkor a kikötőben sok kirándulóhajó várakozik, hogy valamelyik szigetecske felé elinduljon. Szállásunk a Rivijera Hotelshez tartozó Imperial Park Hotel***-ban lesz. A szálloda Vodice tengerpartján, a központtól 700 méterre található. A szálloda előtt egy gyönyörű strand helyezkedik el. A vendégek kényelmét egy mediterrán gyógynövényekkel gondosan beültetett kert, étterem, teniszpályák és külső medence is szolgálja. Szállás elfoglalása és szabad program, majd vacsora a hotel éttermében.

2. nap:  Reggeli után egész napos szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Este vacsora a szállodában.

3. nap: Reggeli a szállodában, majd egész napos fakultatív hajókirándulásra indulunk a Kornati-szigetekhez. A Kornati Nemzeti Park Horvátország egyik népszerű szimbóluma, amely a tengerből kidudorodó milliónyi kis szigetecske és a sok sekély tengeri lagúna miatt népszerű kirándulóhely. Kb. 2,5 óra tengeri hajózás után érjük el a Kornati Nemzeti Parkot, ahol a hajó körbejár néhány szigetet, majd kiköt Dugi-otok szigeten, ahol az Ezüst tó található. Lehetőség van a szigeten sétálni, strandolni a belső tóban. Ebéd (sült hal/ hús, saláta, bor) a hajón. Visszaérkezés Vodicébe 18 óra körül. Aki nem vesz részt a programon, Vodicében szabadon töltheti el a napot. Vacsora a szállodában.

4. nap: Reggeli után ismét fakultatív kirándulásra indulunk, ezúttal a Krka Nemzeti Park népszerű helyszíneit járjuk be. Lozovacból elindulva a hajókikötőbe indulunk, hogy helyi hajóval átjuthassunk a Ferencesek szigetére. A kis sziget fő látványossága az egykori kolostor, amelynek egy része ma is a szerzetesek által lakott terület, a másik épületrészben viszont kiállítások várnak minket. A szigeten tett séta során azonban sok szép növénnyel is találkozhatunk. Miután visszahajóztunk a kiindulópontra, a vízesésekhez indulunk. A park fő látványossága a nagy vízesés, a Skradinski buk vízesésrendszere, mely több kisebb-nagyobb vízesésből áll. A Skradinski buk 400 méter hosszú és 100 méter széles területet foglal magában, 17 vízesés található itt. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 48 méter szintkülönbség van. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Miután mindent végig jártunk, visszautazunk a szállodába. Este vacsora a hotelben.

5. nap: Reggelit követően szabadidő, vagy fakultatív kirándulás: a Vodice szomszédságában található Sibenikbe indulunk. A város a Krka-folyó torkolatának térségében terül el és teraszos elrendezésben egy mészkősziklára építették, amely egészen érdekes bájt kölcsönöz a településnek. Sokan egyszerűen Dalmácia legszebb városaként emlegetik. A Sibenikre jellemző paloták, amelyeket egykor az osztrákok építtettek, a velenceiek korából származó erődítmények, a templomok, a butikok és az egyéb, szórakozásra csábító helyek töltik meg élettel a várost. A város egyedi hangulatát a régi elemek és modern élet részeinek elegye adja. A város az UNESCO Világörökség része, így a kultúra iránt érdeklődők egész biztosan sok időt fognak eltölteni a felfedezésével. Szabadidő (étkezési lehetőség), majd egy másik UNESCO világörökségi listán szereplőt helyszínt fedezünk fel. „Velence kicsiben” – így is emlegetik a megkapóan szép, valóságos szabadtéri középkori múzeumként ható kisvárost, Trogirt, amely a magyar történelemben azért fontos színhely, mert itt talált menedéket a tatárok elől menekülő IV. Béla király. A látogatást követően visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

6. nap: Reggeli után egész napos szabadprogram, fürdőzés a tengerben. Akinek kedve van, részt vehet egy félnapos fakultatív hajókiránduláson, amikor garantáltan láthatunk delfineket! Este vacsora a szállodában.

7. nap: Reggelit követően rövid látogatást teszünk Zadarban (római terek, tengeri orgona, stb.). A városnézést követően rövid szabadidő, majd hazaindulunk. Folyamatos utazás Horvátországon át Magyarországra. Várható érkezés Szombathelyre a közlekedési viszonyoktól függően 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Reggelit és vacsorát a szállodában (svédasztalos reggelivel és svédasztalos vacsorával)
 • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Vodicében, a Rivijera Hotels lánchoz tartozó Hotel Imperial Park***-ban
 • A külső medence és sportolási lehetőségek használatát (pl. asztali tenisz, billiárd)
 • Ingyenes WIFI-t
 • Beépített sztornó biztosítást (COVID19-re is térít!)

...nem tartalmazza

 • Tengerre néző szoba felárat (korlátozott számú szoba): 42.000 Ft/szoba/ 7 nap
 • Egyágyas szoba felára: 35.000 Ft/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 5.600 Ft/fő; 70-80 év között: 8.400 Ft/fő; 80 év felett: 11.200 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adó díját (kötelezően fizetendő, helyben, készpénzben): 120 kuna/fő
 • Horvátországi útadó (kötelezően fizetendő): 100 kuna/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • Hajókirándulás a Kornati-szigetekre, ebéddel: kb. 420 kuna/fő
 • Krka Nemzeti Park:3.000 Ft/fő + 300 kuna/fő (rezervációs díjjal együtt)
 • Delfintúra:230 kuna/fő
 • Sibenik és Trogir:100 kuna/fő

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek