Üdülés Albániában – fakultatív programokkal

0
Foglalás
Ár330,000 Ft
Foglalás
Ár330,000 Ft
2024.06.22.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

4099

Hírlevél

Időtartam: 9 nap/8 éj
Dátum: 2024.06.22-30.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 3.00
Az út leírása

Nem is olyan régen Albániát amolyan „bennfentes tippként” ajánlgatták az utazási irodák a bátrabb, különleges helyeket kereső utasaiknak, azonban ez a tengerparti gyöngyszem napjainkra már igazi turista célponttá nőtte ki magát. Ez a kis balkáni állam tökéletes választás a napimádóknak és a világfelfedezőknek egyaránt, garantálva, hogy felejthetetlen napokat tölthetünk el itt. Csak hagynunk kell, hogy az ország elvarázsoljon minket érdekes történelmével, kultúrájával, a változatos tájjal, az érintetlen hegyvonulatokkal és a vadregényes völgyekkel ugyanúgy, ahogyan festői öbleivel és strandjaival. A tipikusan mediterrán éghajlat és táj, a barátságos emberekkel való autentikus találkozások és a helyi gasztronómiai specialitások teszik Albániát igazán csábító célponttá.

 

 1. nap: Szombathely – Trebinje (kb. 850 km)

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 3.00-kor. Folyamatos utazás Horvátországon keresztül, rendszeres pihenőkkel Bosznia-Hercegovináig. A hercegovinai vidéken áthaladva milliónyi érdekes történettel gazdagodunk, mígnem megérkezünk trebinjei szálláshelyünkre a(z) (kora) esti órákban. Közös séta a belvárosban. Trebinje egy barátságos kisváros, amelynek hangulata annak ellenére is inkább falusiasnak mondható, hogy közel 30 ezren lakják. A „falusias” jelző mellé rögtön említhetjük a „békebelit” is, hiszen a félig szerb, félig bosnyák lakosságú város helyenként középkori, néhol monarchia korabeli hangulatot áraszt, az emblematikus kávézókkal a tereken. A török időkre több mecset és minaret is emlékeztet, a várost átszelő folyó felett pedig az ország híres hídja, az Arslanagic-híd ékeskedik, amely a mostari és visegradi hidak után a harmadik legszebb kőhíd az országban. Szállás, vacsora (menürendszerben).

 1. nap: (kb. 300 km)

Reggeli után folytatjuk utazásunkat Albánia felé. Útközben a minket körülvevő magas hegyek látványában gyönyörködhetünk, miközben átszeljük Montenegrót, a fekete hegyek országát. Albániában szálláshelyünk Durres településen a Hotel Pineta****-ban lesz. Durres érdekes elegyét mutatja az ország általános jellemzőinek: a szegénység mellett a fényűzés ugyanúgy megfér itt egymással, mint az állandó nyüzsgés: fontos közlekedési csomópontként hajók sokasága horgonyzik kikötőiben és a belvárosi korzó lüktetése is magával ragadja a látogatót, itt éttermek, kávézók sora kínálja a helyi finomságokat. A strandok nyáron megtelnek élettel, mozgalmas az élet itt ilyenkor. Durres közel 10 km hosszúságú strandszakasszal rendelkezik, amely homokkal borított. A víz lassan mélyül, ezért a kisgyermekes családok is kedvelik. S ha vízi élvezetek helyett a gasztronómiaiaknak adnánk át magunkat, nem csalódunk: a frissen kifogott halakból és tengeri herkentyűkből készített fogások mellett megtalálhatóak a grill ételek és zöldségek is, amelyekhez remekül illik a környéken készülő Kokomai bor… Megérkezést követően elfoglaljuk szállásunkat a Hotel Pinetában****-ban, vacsora és szabadidő.  A helyi 4 csillagos, kertes szálloda saját strandrészt (napágy használattal) és ingyenes wifit kínál. A szálláshely éjjel-nappali recepciót, szobaszervizt és pénzváltási lehetőséget biztosít vendégeinek. Minden szobához erkély is tartozik. A Hotel Pineta vendégei svédasztalos reggelit és svédasztalos vacsorát fogyaszthatnak.

3-8. nap: Durres

Egész napos szabad program, fürdőzés a tengerben, vagy fakultatív programlehetőség idegenvezetéssel, autóbusszal.

 1. nap: Durres – Szombathely (kb. 1.100 km)

Reggel 6.00-kor indulás haza, a reggeli összeállított csomag formájában kerül kiosztásra. Folyamatos utazás Montenegrón, Bosznia-Hercegovinán és Horvátországon át Szombathelyre. Várható érkezés Magyarországra éjfél környékén (forgalmi viszonyoktól függően).

 

Fakultatív programok:

 1. Tirana és Kruja

Egész napos kirándulás Albánia fővárosába, Tiranába. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Et’hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, stb. A libegővel fentről is élvezhetjük a városi panorámát, de nem hagyjuk ki a Nagy Bunkert sem. Ezt követően Krujába utazunk, ahol a nagy vezér, Szkander bég életének további történeteivel ismerkedünk a részére berendezett múzeum termeiben, majd szabadidő a bazárban.

Részvételi díj: 50 €/fő (belépőjegyekkel együtt)

 1. Durresi séta és Konyakgyár látogatás

Kellemes séta keretében megismerjük Durres városának és az itt található amfiteátrum történtét, majd Szkander bég Konyakgyárba látogatva járjuk végig a pincészetet és a gyár finomságai közül is kóstolhatunk néhányat.

Részvételi díj: 25 €/fő (belépőjegyekkel együtt)

 1. Berat

Autóbuszos kirándulás Beratba, az „ezerablakos városba”. Ez a múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Ellátogatunk a Kala, azaz a fellegvár területére és nem hagyjuk ki az Ikon Múzeumot sem.

Részvételi díj: 50 €/fő (belépőjeggyel együtt)

 

(A fakultatív programok végleges listáját később pontosítjuk!)

 

Ennél az utazásnál egyágyas szoba foglalása NEM lehetséges!

Speciális étkezési igényét, kérjük, még a befizetés előtt jelezze!

 

FONTOS!

 • Hivatalos pénznem: Az albán valuta 5, 10, 20, 50 és 100 lekes fémpénzekben, 200, 500, 1000, 2000 és 5000 lekes papírpénzben van forgalomban. Pénzváltás számtalan helyen, minden korlátozás nélkül megoldható. (1 lek = kb. 2,5 forint). Kérjük, hogy EURÓT hozzanak magukkal és helyben majd tudunk pénzt váltani.
 • Egészségügy: jelenleg az EU és Albánia között semmilyen egyezmény nincsen érvényben, így az utazás előtt mindenképpen tanácsos utasbiztosítást kötni!
 • Vezetékes víz: nem javasolt vezetékes vizet fogyasztani!
 • Utazási dokumentumok: a többszöri határátlépés miatt elfogadható okmányok a következők: érvényes útlevél vagy új típusú, kártyás formátumú személyigazolvány. (a könyv formátumú személyigazolványok, illetve az egyéb igazolványok, pl. vezetői engedély, lakcímkártya, stb. nem jogosítanak határátlépésre!)
 • Jelentkezéshez szükséges utasadatok: igazolványban szereplő név (minden utónévvel együtt), lakcím, születési hely és idő, határátlépéskor használni kívánt okmány száma és érvényességi ideje. KÉRJÜK, AMENNYIBEN LEHETSÉGES, SZEMÉLYIGAZOLVÁNNYAL LÉPJENEK HATÁRT, MELYNEK ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE A HAZAÉRKEZÉST KÖVETŐ 3 HÓNAPIG!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 3.00

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Csoportkísérő idegenvezetést
 • 1 éjszakai szállást 2 ágyas, trebinjei 3 csillagos szállodában, a Hotel Viv***-ban, fürdőszobás szobában
 • 7 éjszakai szállást 2 ágyas, durresi, 4 csillagos besorolású szállodában, a Hotel Pinetában****-ban, 150-200 méterre a tengerparttól, napágy használattal, fürdőszobás szobában, idegenforgalmi adóval
 • Svédasztalos reggelit és vacsorát (az első este menü, a durresi hotelben svédasztalos formában) a hotelben

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 7.900 Ft/fő; 70 éves kor felett: 15.700 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást + BBP-t: 70 éves korig: 15.000 Ft/fő; 70 éves kor felett: 20.000 Ft/fő
Képek