Túrázás Ausztria Grand Canyonjában – Ötschergraben

0
Foglalás
Ár13,000 Ft
Foglalás
Ár13,000 Ft
2022.09.25.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

737

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.05.22. és 09.25
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 7:00
Az út leírása
Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor.
 
Érkezés az Ötschergraben csodálatos szurdok-völgyhöz, ahol vadregényes úton haladva csodálhatjuk meg vízesések tucatjait, mindezt sziklakapukon, hidakon és fapallókon átkelve. Az Ausztria Grand Canyonjaként is emlegetett szurdokvölgy valóban egyedülálló természeti látnivalót képvisel. Jól kiépített és könnyen járható úton haladunk a szurdok gyomrába, hol a patak bal, hol pedig a jobb oldalán, majd alig negyedórás séta után elérjük az első meseszép vízeséseket. A parkolótól indulva alig másfél-két óra után érjük el az Ötscherhias turistaházat, ahol egy-egy helyi specialitás, illetve habzó sörök fogyasztása közben élvezhetjük a ház előtt lezúduló vízesések sokaságát.
 
Egy kis pihenés után alig 1 kilométeres séta után elérjük az egész környék talán legszebb vízesését, a Mirafallt, amely mintegy 80 méteres magasságból zúdul lábunk elé egészen lenyűgöző látványt nyújtva. Majd utunk a szurdok oldalában vezet, a patak változatos zúgói és sziklába vájt medencéi mellett, ahol ha szerencsések vagyunk, könnyen halakat is láthatunk. A Mirafall vízesésétől a már ismerős útvonalon visszasétálunk az Ötscherhias-menedékházhoz, ahonnan egy erdei ösvényen felkapaszkodva, néhány kilométeres sétát követően érjük el Erlaufklause megállót, ahol egy romantikus hegyi vasút vár ránk, hogy visszatérjünk Wienerbruckba, túránk kiindulópontjához. Várható érkezés Szombathelyre 19.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):kb. 7,00 €/fő
  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (600 Ft/fő)

A túra hossza kb. 4-5 óra. Közepes fizikai erőnlét és kényelmes, nem csúszós talpú cipő szükséges (a legjobb a túracipő)! Szívproblémákkal és mozgási nehézségekkel küzdők számára ez a túra egyáltalán nem ajánlott!

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek