Túra a Raxon és a smaragd folyó völgyében

0
Foglalás
Ár16,000 Ft
Foglalás
Ár16,000 Ft
2024.06.02.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

2305

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.06.02.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 9.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 9.00-kor.

A túránkat a Schwarza folyó völgyében kezdjük, ahol a folyóvölgy több kilométeren keresztül egy fantasztikus, mély és keskeny szurdokban választja el egymástól a két hegységet, a Schneeberget és a Raxot. Ebben a völgyben, a smaragdzölden csordogáló patak partján, csodálatos erdei ösvényeken fogunk kirándulni, miközben a vízben többször láthatunk pisztrángokat is. Kb. 1,5-2 órás sétánk végállomása Kaiserbrunn település. Innen indul az a vízvezeték, amely Bécs vízellátását biztosítja. Kicsit pihenünk, majd folytatjuk utunkat.

Buszunk már itt vár ránk és visszaszállít minket az első parkolóhoz. A völgy után természetesen a csúcsot is meghódítjuk.

A hegyre a Raxseilbahnnal juthatunk fel, az út 6-8 percig tart, ez alatt megtesz több mint ezer méter szintkülönbséget, lélegzetelállító panorámát nyújtva az utazóknak. Az emelkedéskor kitárul a táj előttünk és csodálatos kilátás nyílik a Schneebergre, valamint a környező hegyekre. Ha felértünk, először gyönyörködjünk a hegyi állomás a Berggasthof Raxalpe (1547m) teraszáról a páratlan kilátásban. Ez az étterem remek kiindulópont a Rax-fennsíkon található látnivalók megtekintéséhez. El is indulunk, és egy csodálatos körtúrát teszünk meg a fennsíkon. Először elsétálunk az Ottohaus-hoz (1644m), ahol vár minket egy kilátóterasz is, valamint a bátrabbak felsétálhatnak a kereszthez is. Visszatérünk az Ottohaushoz, majd a fennsík másik oldalához kirándulunk. Itt – egy az előzőhöz hasonló – fából épített kilátóból a Schwarza völgyére pillanthatunk le, majd visszatérünk a Berggasthof épületéhez. Ez egy fantasztikusan szép túraútvonal, lélegzetelállító kilátással, mely végig követ minket az útvonalon. A kötélpályán visszatérünk a buszunkhoz.

Hazaindulás, várható érkezés Szombathelyre 20.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 9.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítást (2.500 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • • Felvonó: kb. felnőtt: 37 €/fő, 7-9 évig: 24 €/fő, 9-15 évig: 28 €/fő
Képek