Túra a Nagy Fennsíkon

0
Foglalás
Ár18,000 Ft
Foglalás
Ár18,000 Ft
2024.09.01.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

569

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.09.01.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 7.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor. Utazás Szlovénia egy kevéssé ismert régiójába. Egy végtelen hegyvidéki rét, amelyen itt-ott feltűnnek a fából épült tradicionális szlovén pásztorkunyhók – ez a Velika Planina, vagyis Nagy Fennsík amely a Kamnik-Savinja Alpokban található. Ez a térség alapvetően magas hegyeiről, hegyi túraútvonalairól híres, azonban akkor is érdemes ellátogatni ide, ha nem a hegyvidéki túrázás a kedvenc időtöltésünk, mivel Kamniška Bistricából egy lanovka is vezet a fennsíkra. Mi is ezt az egyszerűsített megoldást fogjuk választani annak érdekében, hogy gyönyörködhessünk a hegyek világában. A felvonó felső állomása a Simnovec-hegyen található, ahonnan kellemes kis ösvény vezet a fennsíkra. Innen gyalogosan haladunk tovább a Fennsíkra, azonban aki nem tud ennyit gyalogolni, az átszállhat a következő ülőliftre ami egészen a Zeleni rob étteremhez röpíti, ahol megvárhatja a csoport túrázós részét. Innen már csak egy rövid séta Nagy Fennsík. A fennsíkról felejthetetlen kilátás nyílik az Alpok sziklás csúcsaira. A vidék a szabad állattartásáról híres, ezért számos pásztorkunyhóban árulnak helyi, házi készítésű sajtokat és tejtermékeket. (Šimnovec felvonó – Nagy Fennsík- Vetrnica barlang és vissza: 5,9 km, 2 óra). Miután nézelődtünk, szabadidő, pihenési lehetőség az étteremnél, majd visszautazunk a buszunkhoz. Hazafelé indulva benézünk még Trojanébe, az óriás fánkok birodalmába is, ahol az otthon maradókra is gondolva vásárolhatunk a környék legfinomabb édességéből. Várható hazaérkezés 21.00 körül.

 

FIGYELEM! A program erősen függ az időjárástól, így a programok sorrendje változhat, illetve nagyon kedvezőtlen esetben akár helyettesítő program is megszervezésre kerülhet.

Ez a program egy átlagos túra, nem túl hosszú, bár egyes szakaszokon számítani kell emelkedőkre. Kérjük, hogy aki csípő-, térd- vagy szívproblémákkal küzd, ne ezt a programot válassza!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítás (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítás + BBP (2.500 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • o Felvonó: kb. 26,00 €/fő
Képek