Túra a levendulák földjén

0
ÚJ!
Ár11,000 Ft
ÚJ!
Ár11,000 Ft
2022.06.19.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

285

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.06.19.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 8.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.00-kor.

Utazás a Balaton egyik legszebb pontjaként ismert Tihanyi-félszigetre, amelynek tavait, dombjait és gejzírkúpjait ismerjük meg közelebbről és mesélünk közben ezeknek az érdekes földrajzi alakzatoknak a kialakulásáról, formálódásáról, történetéről, sok-sok legendával fűszerezve.

Túránk során kalandozunk a Levendula Ház Látogatóközpont és a Belső-tó környékén, majd folyamatosan elérjük a gejzírkúpok területét. A csodálatos kilátást nyújtó Hármas-hegyi kúptól nincs messze a leghíresebb sziklaalakzat, az Aranyház-gejzírkúp sem. Emelkedőket többször is le kell küzdenünk, cserébe viszont a panoráma csodaszép, belátjuk szinte az egész félszigetet, a Belső-tavat, a falut az apátsággal, a félsziget peremén körbefutó dombok láncolatát, a Füredi-öblöt. Mielőtt elérnénk a többi gejzírkúpot, olyan alakzatokkal találkozhatunk, az Átjáró-barlang és a Kalapos-kő. Az út bizonyos szakaszain érintjük az illatos és látványban is megkapó levendulamezőket, amelyek szó szerint színesítik a programot.

Utunk le-föl hullámzik a Szarkádi-erdő romantikus tölgyerdejében, néhol pazar kilátást nyújtva a Balaton víztükrére. A túra legszebb szakaszát kb. 2 km-es hosszúságban élvezhetjük, amely Magyarország legpazarabb turistaútjai közé tartozik: mesés innen a kilátás a Balatonra, egészen a Badacsonyig ellátunk, a Köröshegyi völgyhídtól a Sajkodi-öbölig. Innen az út lassacskán visszakanyarodik a kiinduló pontunkra, ahová kellemes elfáradtan, de a sok szép látnivalóval feltöltődve érkezünk meg.

Szabadidő, pihenés, sörözési és fagyizási lehetőség Tihany központi részén, majd hazaindulás.

Várható érkezés Szombathelyre 19.30 körül.

FONTOS TUDNI: Közepesen nehéz és hosszú túra, kitűnően jelzett ösvényeken, néhol meredek emelkedőkkel. Vizet és ételt feltétlen vigyünk magunkkal. Érdemes egy mozgást nem akadályozó, praktikus, kis méretű túrahátizsákba pakolni dolgainkat. A túrán feltétlenül viseljünk megfelelő túracipőt, illetve hozzunk esőkabátot, esetleg túrabotot.

Túratáv: kb. 11 km     Szintemelkedés: kb. 300 méter (többször)            Időtartam: 5-6 óra

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Túravezető idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek