Túra a Cuha-patak völgyében és a nyúli pincesor

0
Foglalás
Ár13,000 Ft
Foglalás
Ár13,000 Ft
2023.04.30.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

882

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2023.04.30.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 8.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.00-kor.

Először egy középkori alapokon álló várhoz érkezünk, amely a Bakony hegységében elbújva, egy sziklaszirten állva várja látogatóit. Csesznek várának festői kőfalait meghódítva gyönyörködhetünk a lábunk alatt elterülő tájban.

Ezután a Cuha-patak völgyét fedezzük fel. A Bakony egyik legszebb völgye ez, amelyet meredek sziklafalai közt zubogó bővizű patakja és az azt többször is kalandosan keresztező sétaútja mellett az azzal párhuzamosan futó, műemléki védettséget élvező vasút viaduktjai, alagútjai tesznek felejthetetlenné. Változatos, könnyű körtúránkat a patak vizén többször is átvezető gázlókon való átkelések teszik igazán kalandossá (vízálló cipőt vagy váltócipőt érdemes hozni!). A túra kiindulópontjához vonattal érkezünk: erről a szakaszról azt tartják, hogy Magyarország vasúti szakaszainak egyik legszebbike.

Végül Nyúl település híres pincesorához utazunk, ahol egymást érik a löszbe mélyített, hat-tíz méter hosszú, mintegy két méter széles „alagutak”, amelyek közt száz-kétszáz éves is akad.

A pincesortól néhány száz métert kell sétálni, hogy elérjük a Lila-hegyi kilátót, amelynek 14 méteres tornyából remek panoráma nyílik a környékre. Aki szeretne, az egyik helyi vendéglátóhelyen kóstolhat helyi bort is.

A felfrissülés után hazautazunk. Várható érkezés Szombathelyre 20.00 körül.

 

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.200 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • o Cseszneki vár: kb. F: 1.400 Ft/fő; Ny/D: 1.000 Ft/fő

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek