Tulipánkavalkád Szlovéniában

0
2. buszt indítunk ugyanezen a napon!
Ár18,000 Ft
2. buszt indítunk ugyanezen a napon!
Ár18,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

2135

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.04.21. (1 busz tele, 2. busz indul-BETELT!)
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 07:30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről 7.30-kor.

Utazás pihenővel a szlovén Kamnikba, a Bistrica folyó partján álló középkori kisvárosba, amely egyben szegélyezi a Kamnik Alpok vonulatát is és ahol több száz éve patinás háztetők, templomtornyok és várromok forrnak egybe a környező magas hegyekkel, síkságokkal. Egyedi szépségét és hangulatát gyönyörű fekvése adja, amely magával ragad minden ide érkező látogatót. Sétánk során érdemes megnézni a régi várromot a város feletti hegyen vagy Mali Grad kicsi várát, amely a város közepén egy dombtetőn magasodik. De a legerősebb vonzereje mégis az a monarchiabeli nyugalom, ami itt még mindig megtalálható a díszes homlokzatú házfalak, ápolt keretek és parkok és a macskaköves utcák hangulatában…

Rövid sétánk után továbbutazás a Volčji Potok Arborétumba, amely Szlovénia leglátogatottabb kertészeti látványossága. Az elmúlt húsz évben vált igazán ismertté a tavaszi virágkavalkádja miatt. A nyilvánosság számára 1952-ben nyitották meg, Arborétum Volčji Potok eredetileg része volt a Souvan családi birtoknak. Az Arborétum fák és bokrok ültetett gyűjteménye, amely egyben oktatási célt is szolgál, elsősorban a botanikus kert, fő jellemzője a fás szárú növények, egyetlen ilyen Szlovéniában. Tavasszal azonban a közel 2 millió tulipánnak köszönhetően színpompás tájban gyönyörködhetünk, s ha kedvünk tartja, akár még a park területén közlekedő kisvonatra is felszállhatunk.

A szabadidő végén, már hazafelé úton megállunk az óriásfánkok birodalmában, Trojanéban, és a beszerzett finomságokkal együtt hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 20.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.500 Ft/fő)
  • Baleset-,betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Arborétum belépő: felnőtt: kb. 15,00 €/fő; diák/nyugdíjas: kb. 12,00 €/fő
  • kisvonat: kb. 5,00 €/fő
Képek