Toszkána csodás tájai és a Cinque Terre – Bolognai sétával

0
Betelt!
Ár225,000 Ft
Betelt!
Ár225,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

2976

Hírlevél

Időtartam: 6 nap/ 5 éj
Dátum: 2024.09.10-15. (Betelt!)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.30
Az út leírása
 1. nap: Szombathely – Szlovénia – Ronta

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Hosszú utazásunk során ismerkedünk a szép szlovén és olasz tájakkal, s tartunk egy rövid pihenőt egy sétával Bologna belvárosában is. A várost sokan Olaszország legmegnyerőbb városának tartják. Nézelődés a hangulatos tereken, majd elfoglaljuk szállásunkat és megvacsorázunk. Szállásunk ezúttal Ronta településen lesz, a Hotel Marrani*** (5 éjszaka).

 1. nap: Ronta – Firenze – Ronta

Reggeli után utazás Toszkána fővárosába és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appenninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében (a csoport villamossal megy be a belvárosba). Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom (az olaszok egyik fontos „nemzeti Pantheonja”), Dante szülőháza, Dóm, Piazza della Signoria, Uffizi képtár, Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Délután rövid szabad program. Vacsora és szállás az előző helyen.

 1. nap: Ronta – Siena – San Gimignano– Ronta

Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok “mekkája” volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Délután látogatás San Gimignanoba, a “tornyok városába”, ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 

 1. nap: Ronta – Lucca – Pisa – Ronta

Reggeli után a festői Luccába, Puccini szülővárosába látogatunk. Séta az ősi várfalon, majd rövid séta a városban: San Martino dóm – San Michele in Foro templom – Piazza Amfiteatro. Délután Pisába utazunk, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető, Ferde Torony. Az esti órákban visszautazunk a szálláshelyre.

 1. nap: Ronta – Cinque Terre – Ronta

Reggeli után az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot, a Cinque Terrét keressük fel, mely öt, tengeröböl által körbezárt települést rejt. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. A sziklák oldalában megbúvó kis halászfalvakat hajóúton fedezzük fel, a hajóút során több helyen is kikötünk és sokszor nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. A hajóból láthatjuk a „szerelmesek útját” is. (Fontos tudni: ha az időjárás miatt a hajózás nem lehetséges, akkor vonattal közelítjük meg a területet!) Visszautazás a szálláshelyre.

 1. nap: Ronta – Ferrara – Szombathely

Reggelit követően hazaindulunk. Rövid időre megállunk Ferrara belvárosában, hogy ismerkedjünk az Este család történetével, legfőbb épületeivel (vár, városháza, dóm). Utazás pihenőkkel Szombathelyre. Várható hazaérkezés a késő esti órákban (forgalomtól függően, kb. 22.00 körül).

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Reggelit és vacsorát
 • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Ronta településen, a Hotel Marrani***-ban
 • Behajtási engedélyek díját
 • Idegenforgalmi adó díját
 • VOX készülék használatát (audioguide) az út teljes időtartama alatt

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 4.200 Ft/fő; 70 év felett: 7.000 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 10.000 Ft/fő; 70 év felett: 15.500 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Firenze, villamosjegy: kb. 5,00 €/fő
 • o Firenze, Santa Croce templom: kb. 11,00 €/fő
 • o Pisa, ferdetorony + múzeumok (többféle jegyár): kb. 7,00 € - 30,00 €/fő
 • o Sienai dóm: kb.10,00 €/fő
 • o Hajójegy a Cinque Terre programra: kb. 40,00 €/fő

Vacsora: 3 fogásos menüvacsora: tésztaféle, hús körettel, majd desszert

ENNÉL AZ UTAZÁSNÁL EGYÁGYAS SZOBA SAJNOS NEM FOGLALHATÓ! Egyedül utazó utasaink részére társítást tudunk felajánlani.

FIGYELEM! A programok sorrendje szükség esetén felcserélődhet!

Képek