Tihany titkai

0
Foglalás
Ár10,000 Ft
Foglalás
Ár10,000 Ft
2022.01.23.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

27

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.01.23.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 08:00
Az út leírása
Indulás 8.00-kor Szombathelyről, az MMIK parkolójából.
 
Ezen a túrán a Tihanyi-félsziget kevéssé ismert, de látványos helyszíneit keressük fel és mesélünk közben ezeknek az érdekes földrajzi alakzatoknak a kialakulásáról, formálódásáról, történetéről, sok-sok legendával fűszerezve. Túránk során kalandozunk a Levendula Ház Látogatóközpont és a Belső-tó környékén (fapallókon is áthaladva), majd folyamatosan elérjük a gejzírkúpok területét. A csodálatos kilátást nyújtó Hármas-hegyi kúptól nincs messze a leghíresebb sziklaalakzat, az Aranyház-gejzírkúp sem. Emelkedőket többször is le kell küzdenünk, cserébe viszont a panoráma valami szép, belátjuk szinte az egész félszigetet, a Belső-tavat, a falut az apátsággal, a félsziget peremén körbefutó dombok láncolatát, a Füredi-öblöt.
 
Mielőtt elérnénk a többi gejzírkúpot, olyan alakzatokkal találkozhatunk, az Átjáró-barlang és a Kalapos. Utunk le-föl hullámzik a Szarkádi-erdő romantikus tölgyerdejében, néhol pazar kilátást nyújtva a Balaton víztükrére. A túra legszebb szakaszát kb. 2 km-es hosszúságban élvezhetjük, amely Magyarország legpazarabb turistaútjai közé tartozik: mesés innen a kilátás a Balatonra, egészen a Badacsonyig ellátunk, a Köröshegyi völgyhídtól a Sajkodi-öbölig. Mielőtt elérnénk a sziklás csúcsot, kis kitérőt tehetünk balra az oldalában nyíló Sobri Jóska-barlanghoz, amely egy gejzír forrásbarlang. Innen az út lassacskán visszakanyarodik a kiinduló pontunkra, ahová kellemes elfáradtan, de a sok szép látnivalóval feltöltődve érkezünk meg. Szabadidő, pihenés Tihany központi részén, majd hazaindulás. Várható érkezés Szombathelyre 19.00 körül.

FONTOS TUDNI: Közepesen hosszú túra, kitűnően jelzett ösvényeken, néhol meredek emelkedőkkel. Vizet és ételt feltétlen vigyünk magunkkal, rengeteg gyönyörű hely van, ahol piknikezhetünk, érdemes egy mozgást nem akadályozó, praktikus, kis méretű túrahátizsákba pakolni dolgainkat. A túrán feltétlenül viseljünk megfelelő túracipőt, illetve hozzunk esőkabátot, esetleg túrabotot.

Túratáv: kb. 11 km     Szintemelkedés: kb. 300 méter (többször)    Időtartam: 5-6 óra

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (400 Ft/fő)

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek