Szolnok, a meglepetések városa

0
Foglalás
Ár15,000 Ft
Foglalás
Ár15,000 Ft
2022.06.11.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

22

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.06.11.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 5:30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.30-kor. Kirándulásunk során Jász-Nagykun-Szolnok megye méltatlanul kevéssé ismert székhelyére látogatunk, amely sokkal több élményt tartogat, mint azt elsőre gondolnánk.

Először a Rep-Tár nevű „élményparkba” utazunk, ahol muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek és haditechnikai eszközök mellett a hazai repüléstörténet relikviáival is ismerkedhetünk. Miután bejártuk a parkot, a város belső részére utazunk. Belvárosi sétánk során patináns épületek között kalandozhatunk, érintve a Belvárosi Templomot, a régi zsinagógát, a Szigligeti Színházat és eljuthatunk a Zagyva torkolatához is, amelynek környéke szintén sok szolnoki látnivaló helyszíne.

A Tisza Szálló és a Tisza-híd között lévő hatalmas Verseghy park egyik szegletében, a Megyeháza mögött terül el a Rozárium, amely arról híres, hogy Magyarország szinte összes őshonos nemesítésű rózsafajtája megtalálható benne. Különleges, dekoratív fajták ezek, amelyek már jórészt csak nemesítő telepeken, gyűjteményekben fordulnak elő. A Rozárium Szolnok egyik legkedveltebb és leggyönyörűbb zöldterülete: nyáron a virágok bódító illata csalogatja ide az embereket. A kert közepét egy csepp alakú artézi kút díszíti, amely Dr. Béres József, a híres Béres-csepp feltalálója emlékére készült. Látogatásunk egyik érdekes pontja a város emblematikus helye, a Tiszavirág-híd, amely Közép-Európa leghosszabb gyalogos hídja. 444 méteres hosszúságával és kecses ívével a híres rovarra, a tiszavirágra emlékezteti a látogatókat.

Ha már kényeztettük a lelkünket, ne hagyjuk ki a testünket sem! A Tisza-parti városba messziről elzarándokolnak az édességkedvelők: a habos isler ugyanis világszerte kuriózumnak számít, hiszen csak Szolnokon készítik habos töltelékkel. A helyi cukrászdák mára felvették a habos islert a kínálatukba. Aki szeretne, akár a Söráriumba is ellátogathat. Az érdeklődő megismerkedhet a sör történetével, a serfőzési eljárások fejlődésével és tudományra gyakorolt hatásával. Végül persze fogyaszthatunk is a hűsítő nedűből. A program végeztével hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):RepTár: F.: 2.400 Ft/fő; GY/D/NY: 1.300 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
Képek