Szlovénia rejtett gyöngyszemei: a Bohinj-tó és a Száva-vízesés, sétahajózással

0
Foglalás
Ár19,000 Ft
Foglalás
Ár19,000 Ft
2023.06.11.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1557

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2023.06.11.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.30-kor.

Szlovénia legnagyobb tavának, a Bohinj-tónak az északnyugati csücskében található a Száva-vízesés, ide érkezünk napunk első állomásaként. A több száz méter magas, impozáns Komma-szikla oldalából, csaknem 70 méter magasból alázúduló vízesés a Száva folyó egyik forrása, és több száz kilométeres útjának kezdete. A vízesésből aláhullva a Bohinj-tóba folyik, innen felduzzadva Sava Bohinji néven folytatja útját egészen Bledig, ahol a Sava Dolinával egyesülve Száva néven folytatja útját a Fekete-tengerig. A parkolóból kellemes (bár emelkedő, s közben szakaszonként lépcsős) és kiépített sétaút vezet fel a Száva vízesésére kiváló betekintést nyújtó, fedett kilátópontig. Innen csodálhatjuk a szinte függőlegesen alázúduló vízesést.

Ezután tovább utazunk, hogy egy modern drótkötélpályán öt perc alatt feljussunk a Vogel-hegy 1530 m magasan fekvő platójára, a Hotel Pod Voglom szállodához. A kabinos drótkötélpálya völgyi állomása 569 m-en, hegyi állomása 1535 m-en épült, így ha felértünk, az egész tó a lábaink előtt hever majd. Remek fotókat készíthetünk innen is, és élvezhetjük a fantasztikus panorámát.

Innen folytatjuk utazásunkat a Bohinj-tó partjára, amely egy gleccser által vájt völgyben húzódik, így fenséges környezetben, magas hegycsúcsok között találjuk. A tó szépségét először egy partmenti séta során láthatjuk, hiszen megállunk ott, ahol a Száva-Bohinjka kifolyik a tóból. Egy rövid szabadidő során elkészítjük első fotóinkat a tóról és a hegyekről, s biztosan nem marad ki a kecskebak szobra sem. A legenda ugyanis úgy tartja, hogy a fehér szőrű kecskebak, az Aranyszarv (szlovénül Zlatorog) arany szarvai kulcsot képeznek a Triglavban elrejtett kincshez, s az állat véréből gyógyító hatású virágok sarjadnak.

Végül egy kellemes sétahajózásra indulunk a tavon.

Miután mindent végig jártuk, hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítást (2.200 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Vogel felvonó: kb. 26,00 €/fő
  • Száva-vízesés: kb. 6,00 €/fő
  • Sétahajózás: 11,00 €/fő

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek