Szlovénia másképp – a Vipava-völgy szépségei

0
Foglalás
Ár22,000 Ft
Foglalás
Ár22,000 Ft
2024.05.26.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1185

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.05.26.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.30-kor.

Utazásunk célpontja a szlovén karsztvidéket északról határoló Vipava-völgy, amely az ország egyik leghíresebb borvidéke. Névadója a Vipava-folyó, melynek lankás partjain hosszan húzódnak a szőlő- és gyümölcsültetvények. A régi vár romjai alatt, a völgyfőben fekvő, kellemes város a legjobb hely a környék borainak kóstolására.

A nap első részében a Vipava völgy legnagyobb településére, a vidék gazdasági és kulturális központjába, Ajdovscina településre érkezünk. A mai település őrzi a római és középkori épületeket, melyeknek különleges atmoszféráját köszönheti. Elsősorban a keleti városrészben találjuk meg őket szép számban, köztük a városfalakat és a gyönyörű, reneszánsz boltíveket. Séta a régi utcákon, majd a Vipava-völgy egyéb, különleges részeit járjuk be.

A Nanos hegység nyugati lábánál fekvő Vipava felett a Stari Grad középkori eredetű várának romjai őrködnek, a városka fő látnivalója azonban a közvetlenül a főteret uraló Lanthieri-kastély mögötti vízi mesevilág, a Vipava forrásdeltája, ahol hét különböző forrásból ered a folyó, hangulatos kis deltát képezve. Romantikus sétányokon járhatjuk végig a barlangszerű forrásokat. Kissé távolabb, hatalmas sziklafalak repedéseiből törnek elő a karsztforrások, megtöltve a csendes medencét, majd néhány vízlépcsőn átbucskázva, tovább folyva a város irányába. Érdemes nézelődni a keskeny kis utcácskákban is, de benézhetünk a turista információs központba is, elsősorban a házban berendezett, modern Vinotéka miatt. Amellett, hogy remek átfogó képet kaphatunk a völgy különböző borászatairól, az őshonos szőlőfajtákról, több mint 40 borászat mintegy 160 borát kóstolhatjuk, ill. vásárolhatjuk meg az átláthatóan, praktikusan berendezett vinotékában.

A szabadidő után hazautazunk, várható hazaérkezés 21.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítás (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítás + BBP (2.500 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel): kb. 15 €/fő
Képek