Szlovén esszenciák – természet és történelem a Soča folyó ölelésében

0
Foglalás
Ár85,000 Ft
Foglalás
Ár85,000 Ft
2023.09.08.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

664

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2023.09.08-10.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása

1. nap: Indulás Szombathelyről 6.00-kor. Folyamatos utazás Szlovénia hegyvidéki területére, a csodás természeti látványosságokat felvonultató Júlia – Alpok vidékére. A Soča, nálunk ismertebb nevén Isonzó folyó völgyének főbb települései Tolmin, Kobarid és Bovec. Mindhárom település változatos kalandokat tartogat, de útközben sem fogunk unatkozni, hiszen gyönyörű tájon vezet keresztül utunk. Első állomásunk a Tolmin mellett található szurdok. Először Goriziába érkezünk, amely már mesél nekünk a Soca (Isonzó-völgy) unalmasnak nem mondható történetéről. E város felkeresése elengedhetetlen eleme a környék felfedezésének, hiszen nemcsak gyönyörű épületek között sétálhatunk, hanem érdekes (és szomorú) történetekkel is gazdagodhatunk. Gorizia és Nova Gorica – két város, amely hajdanán egy és ugyanaz volt, s egy tér, amelynek szerepét hasonlóan írják le, mint a Berlini falét: a Piazza Transalpina megtekintése során a turista úgy érezheti, hogy két külön ország (Olaszország és Szlovénia) hangulatát tapasztalja. A séta után rövid szabadidő a városban. Ezután folytatjuk utazásunkat Kanal ob Soci-ba, amely igazi gyöngyszem a Soca-völgyben. A gazdag kulturális örökséggel rendelkező település népszerű úticél a turisták körében, hiszen rengeteg lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Kanal első telepesei kézművesek és kereskedők voltak. Régen is, és most is fontos átkelési pont a folyón. Az óváros gazdag kulturális örökséggel büszkélkedik, ami sokakat elvarázsol. A nézelődés és séta után visszatérünk Nova Goricába, elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Reggelit követően Kobarid utcáin sétálunk és ellátogatunk az I. Világháborús Múzeumba. A meglepően nyugodtnak tűnő tájról nehéz elképzelni, hogy valaha véráztatta vidék volt, itt zajlottak ugyanis az első világháború legkegyetlenebb csatái. Éppen ezért a természeti szépségek mellett érdemes megnézni a város világháborús múzeumának kiállítását is. Ezután a természeti értékek nyomába indulunk: egy kisebb túra során Szlovénia egyik legszebb vízeséséhez, a Kozjak-vízeséshez jutunk. A 15 méteres magasságból, barlangszerű mélyedésbe alázúduló vízesés gyönyörű, türkiz színű tavat formál. Túránk során néhány szakaszon sziklafalba erősített láncok segítik az előre jutásunkat. Áthaladunk a Napóleon-hídon, amely a történelmi ösvény talán legszebb pontja, itt vonultak át a császári csapatok is. A túra végén Bovecbe utazunk, a Soca-folyó kanyargós, néhol szűk, de meseszép völgyén át haladva. Itt szállítja ugyanis utasait a környék legmagasabb felvonója, a nyáron is üzemelő Kanin felvonó, amellyel 2200 méterig lehet emelkedni. Az apró, kabinos felvonóval a hegyre jutás önmagában is élmény, a fenti panoráma pedig valami mesés… Visszautazunk a szállásunkra.

3. nap: Reggelit követően Tolmin felé indulunk, egy újabb gyalogtúrára. A Tolmin-szurdok vadregényes völgyén áthaladva függőleges sziklafalak és szakadékok felett átívelő hidakon jutunk egyre beljebb. A Triglav Nemzeti Park részét képező gyönyörű szurdokvölgy jellegzetessége az időnként valószínűtlenül zöld, máshol kék színű folyóvíz. A terület legtöbbet fotózott része a Dante-barlang és a Medvefej-szikla. Napunk utolsó állomásaként Stanjel kicsiny városába érkezünk, amely meglepetés a látogatónak. Az apró, sikátoros települést fal veszi körbe, szinte tapintani lehet a történelmet a falai közt. A középkori templom és a vár megtekintése után érdemes átsétálni a Ferrari-kertbe, melyet a híres helyi tervező, Maks Fabiani alkotott. A romantikus kertben barokk szökőkutak, lugasok és hidak váltják egymást. Üljünk itt le egy percre és gyönyörködjünk a vidékre nyíló kilátásban. Ezután folytatjuk utazásunkat Szombathelyre, várható érkezés 21.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 2 éjszakára, a 3 csillagos Hotel Lipa*** 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban
 • Reggelit a szálláshelyen

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 2.000 Ft/fő vagy 5 €/fő; 70-80 év között: 3.000 Ft/fő vagy 8 €/fő; 80 év felett: 4.000 Ft/fő vagy 10 €/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 5.000 Ft/fő vagy 13 €/fő; 70-80 év között: 8.000 Ft/fő vagy 21 €/fő; 80 év felett: 11.000 Ft/fő vagy 29 €/fő
 • Egyágyas szoba felárát: 15.000 Ft/fő vagy 38 €/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • 3 fogásos menü vacsorát: 15.000 Ft/fő (2 alkalomra) vagy 32 €/fő
 • o Tolmin-szurdok: kb. 13,00 €/fő
 • o Kozjak-vízesés: kb. 8,00 €/fő
 • o Kanin felvonó: kb. 26,00 €/fő
 • o I. Világháborús Múzeum: kb. 8,00 €/fő
 • o Stanjel-kastély: kb. 11,00 €/fő

FIGYELEM!

A szállást is tartalmazó utazásaink 2023.01.01-től EURÓBAN  is fizethetők!

Jelen utazásunk ára: 215 €/fő

Az utazás eurós díja készpénzben vagy eurós számlaszámunkra történő átutalással fizethető!

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

 

Képek