Szeptemberi nyaralás Neumban

0
Foglalás
Ár150,000 Ft
Foglalás
Ár150,000 Ft
2023.09.12.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

946

Hírlevél

Időtartam: 6 nap/ 5 éj
Dátum: 2023. 09.12-17.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 4.30
Az út leírása
 1. nap: Indulás 4.30-kor órakor Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Utazás Horvátországon keresztül Neumba, amely Bosznia-Hercegovina egyetlen tengerparti nagyvárosa. Neum egy mesés öbölben terül el, vize kristálytiszta, gyakorlatilag ugyanolyan, mint Horvátországban, így egy neumi nyaralás során is rengeteg szép élménnyel gazdagodhatunk. A város a Peljesac-félszigetnek hála védett a nyílt tengeri széltől, így nyugodt atmoszférával rendelkezik. Neumban mindenki megtalálhatja a neki megfelelő időtöltést: a kellemes pihenéstől a vízi sportokig (búvárkodás, csónakázás, jet-ski) terjedő skálát fakultatív programlehetőségeinkkel egészíthetjük ki. A város ideális akár a kellemes pihenéshez, de a partszakasz számos vendéglátó- és szórakozóhelyének köszönhetően bulizásra is tökéletes. A neumi árak jóval kedvezőbbek, mint a horvát partszakasz árai, ugyanakkor az ízek és a színvonal szinte ugyanolyanok. A városban számos bevásárló központ közül választhatunk, amelyek kedvező akcióikkal és alacsony áraikkal kecsegtetik a vásárlókat. Közlekedési viszonyoktól függően már ezen a napon lehetőségünk lesz kipróbálni a tengert. Elfoglaljuk a szállást, vacsora a szálloda éttermében.

2-4. nap: Egész napos szabad program, vagy részvételi lehetőség fakultatív programon.

 1. nap: Reggeli után Mali Ston és Ston városába látogatunk, amelyet szabadprogram keretén belül lehet felfedezni. A két városrészből álló Ston szárazföldi része a 600 lakossal rendelkező Veliki Ston, a félszigeten elhelyezkedő része, pedig a 200 főt számláló Mali Ston. Mindkét település a sókitermelésének köszönheti a több mint 2000 éves hírnevét. Mali Ston ezen kívül még a feketekagyló-tenyésztéséről híres. Itt található Európa leghosszabb kőfala (5,5km), amit a Kínai Nagy Fal „kistestvéreként” is emlegetnek, több kilométer hosszú, hegyeken át kanyargó falaival. Valóban, ha körbenézünk, a hegyek ölelésében fekvő települést szinte végeláthatatlanul koszorúzza az erőd fala, mely egykor az egész környék védelmét volt hivatott szolgálni. A fal nagyon jó állapotú, nemcsak romjaiban, hanem teljes valójában megcsodálhatjuk. A magasból megtekinthetjük a ma is működő sólepárlókat. A várfal vitathatatlanul érdemes egy sétára, Stonnak mégis az óvárosa a legelbűvölőbb, mely furcsamód inkább a francia kisvárosok hangulatát idézi. (A fal végig járása kb. 45 percet igényel, s néhány helyen meredek lépcsősorokkal is találkozunk.) Ston meglátogatása után visszautazunk a szálláshelyre (a kora délutáni órákban). A fal belépődíja: kb. 12 €/fő (külön fizetendő).
 2. nap: Reggelit követően hazaindulunk. Utazás folyamatos pihenőkkel. Érkezés a késő esti órákban Szombathelyre.

 

Fakultatív programlehetőségek (minimum 17 fő jelentkezése esetén):

1.) HALPIKNIK – Hajókirándulás ebéddel a Neumi öbölben: kb. 35 €/fő (3. nap)

Egy félnapos hajókirándulás panoráma hajóval a Neumi öbölben, ebéddel (welcome drink, kagyló és hal/csirke, egy ital) és fürdőzési lehetőséggel. A túra során láthatjuk az öböl szépségét. Az ebédet követően úszhatunk a tengerben, a hajóról a vízbe ereszkedve.

2.) Mostar: 30 €/fő (4. nap)

Látogatás a Balkán egyik legszebb és legnyüzsgőbb városában, amelynek szépsége sok művészt megihletett már. Mostar legfőbb látnivalója az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, hófehér tenelija-kőből készült kőhíd, amely a türkizszínű Neretva folyó felett ível át, s a kanyargó sikátorok övezik. Nézelődés a mecsetekben, ismerkedés a város történetével és kultúrájával, majd szabadidő során ebédelési és vásárlási lehetőség a bazárban. (Belépőjegy a mecsetekbe, kb. 8,00 €/fő)

Az utazás feltétele az utazás pillanatában érvényes kártyás típusú személyigazolvány vagy útlevél, illetve az aktuális COVID19-es utazási szabályoknak való megfelelés, amelyekről a Konzuli Szolgálat honlapján tájékozódhat.

Szükséges valuta: euró (2023. január 1-től Horvátországban a hivatalos fizetőeszköz, Bosznia-Hercegovina területén pedig általános elfogadott valuta az euró.)

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 4.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Csoportokísérő költségeit
 • 5 éjszakai szállást 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobával, 4 csillagos hotelben Neumban, a Hotel ADRIA****-ban, idegenforgalmi adóval (A hotel a strandtól 100 méterre fekszik, azonban Neum egy hegyvidéki terület, így a szép kilátásért cserébe némi szintkülönbségre – lépcsőkre és emelkedős útszakaszra – számítani kell.)
 • Svédasztalos reggelit és vacsorát

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 69 éves korig: 5.000 Ft/fő vagy 13 €/fő; 70-79 éves korig: 7.500 Ft/fő vagy 20 €/fő; 80 éves kortól: 10.000 Ft/fő vagy 26 €/fő
 • Útlemondási biztosítást (COVID fedezettel) + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást:69 éves korig: 8.000 Ft/fő vagy 21€/fő; 70-79 éves korig: 11.000 Ft/fő vagy 29 €/fő; 80 éves kortól: 16.000 Ft/fő vagy 42€/fő
 • Fakultatív programlehetőségeket : lásd a részletes leírásnál
 • Egyágyas felárat: 38.000 Ft/fő vagy 95 €/fő

FIGYELEM!

A szállást is tartalmazó utazásaink 2023.01.01-től EURÓBAN  is fizethetők!

Jelen utazásunk ára: 375 €/fő

Az utazás eurós díja készpénzben vagy eurós számlaszámunkra történő átutalással fizethető!

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek