Székelyföldi körutazás

0
PÓTIDŐPONT!
Ár160,000 Ft
PÓTIDŐPONT!
Ár160,000 Ft
2024.09.29.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

3883

Hírlevél

Időtartam: 6 nap/ 5 éj
Dátum: 2024.09.18-23. (BETELT!); 09.29-10.04. (PÓTIDŐPONT!)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.00
Az út leírása

Program:

1. nap: Szombathely – Budapest – Ártánd – Kolozsvár

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Budapesten át Ártándra, határátlépés. Továbbutazva a csodaszép Királyhágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Rövid sétát teszünk Kolozsvár belvárosában, ahol többek között megtekintésre kerül a Szent Mihály székesegyház, Mátyás király szülőháza és a híres Mátyás-lovasszobor is. Szállás és vacsora Kolozsvár környékén (1 éj).

2. nap: Marosvásárhely – Szováta – Székelyudvarhely

Reggeli után a virágok városában, Marosvásárhelyen ismerkedünk a látnivalókkal (Rózsák tere, Teleki Téka, Bolyai Líceum, stb.), majd szabadidőben lehetőség lesz a Kultúrpalota megtekintésére is. Folytatjuk utunkat, rövid séta Szovátán, a Medve-tó partján, majd teszünk egy sétát a környék „fővárosában”, Székelyudvarhelyen. Tamási Áron a helyi líceumban folytatta tanulmányait és a város parkjában a székely történelem szempontjából érdekes személyek szobrait láthatjuk. Elfoglaljuk szállásunkat Székelyudvarhely környékén (3 éj).

3. nap: Parajd – Korond – Farkaslaka

Reggelit követően a Székelyföld központját fedezzük fel: látogatást teszünk Parajdon, a híres sóbánya hatalmas földalatti termeiben, majd Korondon vásárlási lehetőség a székely kézművesek portékáiból. Farkaslakán tisztelgünk Tamási Áron emléke előtt (sír), majd Szejke-fürdőn, a domboldalban kialakított székelykapu-sor alatt sétálunk fel a legnagyobb székely, Orbán Balázs síremlékéhez. Szállás és vacsora az előző helyen.

4. nap: Csíksomlyó – Békás-szoros – Gyilkos-tó

Reggeli után a székelyek legnagyobb vallási központjába, Csíksomlyóra utazunk, ahol a gyönyörű székesegyház kerül megtekintésre. A Szűzanya előtt leróhatjuk kegyeletünket, majd a helyi ajándékboltban vásárolhatunk a szép kegytárgyak közül. Ezután a környék egyik legszebb természeti látványossága, a festői Békás-szoros és a legendás történetű Gyilkos-tó megtekintése következik. Szállás és vacsora az előző helyen.

5. nap: Segesvár – Torockó – Kolozsvár környéke

Reggelit követően tovább utazás a Nagy-Küküllő mentén épült Segesvár városába, ahol megtekintjük Erdély legfestőibb középkori óvárosát, mely a Világörökség része.  Ezután Torockóra érkezünk, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Szállás és vacsora Kolozsvár környékén. (1 éj)

 6. nap: Kolozsvár – Ártánd – Budapest – Szombathely

Reggeli után hazautazás, pihenő a Király-hágón, búcsú Erdélytől. Érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.

 

A legtöbb magyarlakta településen lehet forinttal is fizetni (alkalmanként még a belépőjegyek árát is), azonban az élelmiszerboltok és a nagyvárosok ragaszkodnak a román lejjel történő fizetéshez. Gyakran előfordul, hogy ott, ahol elfogadják a forintot, fizethetünk euróval is. Ez főleg a vásárhelyeken jellemző (pl. a Gyilkos-tónál, Békás-szorosnál, Korondon).

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 5 éjszakára 3 csillagos panzióban, 2 ágyas, fürdőszobás szobában (2 éjszaka Kolozsvár környékén + 3 éjszaka egy Székelyudvarhely környékén)
 • Reggelit és vacsorát

...nem tartalmazza

 • Baleset-,betegség-és poggyászbiztosítást:70 éves korig: 4.200 Ft/fő; 70 év felett: 6.400 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás + BBP70 éves korig: 7.400 Ft/fő; 70év felett: 11.000 Ft/fő
 • Egyágyas szoba felára: 30.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Kultúrpalota: 25 lej/fő
 • o Parajdi sóbánya: 60 lej/fő
 • o Segesvári templom: 13 lej/fő
 • o Torockói helytörténeti múzeum: 10 lej/fő
Képek