Sisi nyomában Budapesten

0
ÚJ!
Ár14,000 Ft
ÚJ!
Ár14,000 Ft
2022.01.22.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

37

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.01.22.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 07:00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor.

Sisi a magyarok a kedvenc királynéja, akinek elbűvölő szépsége, intelligenciája és a magyarokhoz való kedvessége már-már legendás. Először a Budai Várnegyed területét járjuk be, aki többször hosszú heteket töltött a Budai Várban. A várnegyed temploma, a Mátyás templom fontos szerepet töltött be Sisi életében. Itt koronázták Magyarország királynéjává 1867. június 8-án a bajor hercegnőt, egyedülálló módon egyidőben Ferenc József koronázásával. Erzsébet királyné kedvenc, gyakran látogatott imahelye volt a Mátyás-templom Loretói kápolnája, és szobor is őrzi itt emlékét.

Miután megnéztük a templomot, folytatjuk várbéli sétánkat, hiszen a Várkert Bazár területe is őriz emlékeket Sisiről: a Palotától lesétálunk a Duna-partra, miközben végigjárjuk a Sisi által is kedvelt királyi kerteket. Innen kiérve, a Duna-parton elsétálunk a Gellért-térre, ahol felszállunk a metróra, amivel eljutunk a Kálvin térig. A 4-es metró itteni állomása több építészeti díjban is részesült. Az állomás burkolata jó részben ugyanis üvegmozaik, s ha az ember a peronok között áll középen, az az érzése lehet, mintha egy hatalmas tengeri hullám venné körül.

Végül a Magyar Nemzeti Múzeumba látogatunk, ahol a „Wittelsbachok – Sisi családja” címmel nyílt tárlat. A kiállításon Erzsébet királyné kalapja, főkötője, alsószoknyája, személyes rendi ékszere mellett korabeli fényképek is megtekinthetők. 88 eredeti tárgyat mutatnak be, közte első alkalommal láthatják az érdeklődők azt a koronázási palást-töredéket, amelyet I. Ferenc József és Erzsébet koronázása előtt végzett javításakor tett el emlékbe az egyik mesterember. A gyűjtemény anyagában megjelenik a gyűlölt anyós, Zsófia főhercegné és egy kedves nagynéni, a magyarok által is nagyra becsült Karolina Auguszta királyné is. Miután mindent végignéztünk, hazaindulunk. 

Várható érkezés Szombathelyre 20.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Mátyás-templom: F.: 2.000 Ft/fő; GY/D/NY: 1.500 Ft/fő
  • Wittelsbachok - Sisi családja kiállítás:F.: 1.000 Ft/fő, 26 évig és 62-70 év között: 500 Ft/fő, 70 év felett: ingyenes

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek