Sétahajózás a Szigetközben és a Máriakálnoki Levendulás

0
MÉG GAZDAGABB PROGRAMMAL!
Ár11,000 Ft
MÉG GAZDAGABB PROGRAMMAL!
Ár11,000 Ft
2022.06.18.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

298

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022. 06.18.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 8:00
Az út leírása

Jártak már a Szigetközben? Ha természetközeli, romantikus, de egyben vadregényes kikapcsolódásra vágynak, itt jó helyen járnak. Jelentős műemléki épületek, csodaszép természeti környezet, termálfürdők, hangulatos városok és nyugalmat árasztó falvak várják, hogy felfedezzük őket.

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.00-kor. Utazás a Szigetközbe, amely Magyarország legnagyobb szigete, a Duna és a Mosoni-Duna által határolt kistáj a Kisalföld közepén.

Elsőként a lébényi, román stílusú Szent Jakab templomot keressük fel, amely Magyarország egyik legjelentősebb középkori emléke. 

A templom bejárását követően Hédervárra érkezünk, amelynek központjában áll a kastély és annak parkja, amelyben egy kis sétát érdemes tenni. A háromszintes, három saroktoronnyal ékes, két szfinx által őrzött kastély nemrég még szálloda volt, ám sajnos ma már kihasználatlanul áll. Viszont nagyon jó állapotú, kívülről is szép kastély. Megtalálható itt patak kis szigettel, rajta Kentaur-szoborral. Hidak, kerti vázák, kőszék, neogótikus kerti ház, románkori templom, festői facsoportok és ligetek váltják egymást.

A parkbéli séta után a környék „fővárosába”, Mosonmagyaróvárra érkezünk. Az “arany háromszög” középpontjaként is számon tartott város különleges szórakozási lehetőségeket rejt magában, emiatt kihagyhatatlan pontnak bizonyul.

A rövid városi nézelődést követően hajózásra indulunk a Szigetközben, ahol kellemes túrát teszünk a kanyargós vízi rengetegben.

Végül a Máriakálnoki Levendulásban fogadnak minket a gyönyörű levendulák. „Szedd magad” akció keretében haza is hozhatunk az illatos és jótékony hatású növényekből. Akinek van még kedve sétálni, megnézheti a helyi templomot, ugyanis Máriakálnok ősi búcsújáró hely. A hagyomány szerint a 16. század óta látogatják. A csodatévő kút köré épült, benne látható az oltár fölé emelkedő csodatévő kálnoki Szűz Mária szobra. A templom mellett van a Rozárium, azaz a Rózsakert, ahol több, mint 3000 tőből nyílik és illatozik a rózsa.

Várható érkezés Szombathelyre 20.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • o Lébényi templom: felnőtt: kb. 1.500 Ft/fő; nyugdíjas/diák: 1.100 Ft/fő
  • o Sétahajózás: kb. 2.500 Ft/fő
  • o Levendula „Szedd magad”: kb. 800 Ft - 7000 Ft/csokor (a nagyságtól függően)

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek