Római vakáció

0
EGY HÖLGY TÁRSÍTÁST VÁLLAL!
Ár280,000 Ft
EGY HÖLGY TÁRSÍTÁST VÁLLAL!
Ár280,000 Ft
2024.10.24.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

5603

Hírlevél

Időtartam: 6 nap/ 5 éj
Dátum: 2024.10.24-29.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.00
Az út leírása

1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Olaszországba. Útközben egy rövid városnézés során egy egykor virágzó kereskedővárosba, Ferrarába látogatunk, amely az Este család székhelye volt, s melynek hatalmas várkastélya Lucrezia Borgia udvartartásához tartozott. Ezután folytatjuk utazásunkat a szőlővel, olívaültetvényekkel borított, kiváló bort és olajat kínáló toszkán vidékre. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora Firenze közelében, Vinciben (1 éj).

2. nap: Reggelit követően folytatjuk utazásunkat a „reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetett Firenzébe: a művészet és a kultúra szerelmesei számtalan, a grandiózus firenzei reneszánsz korából származó műalkotással, épülettel, műemlékkel találkozhatnak a városban, melyek egymástól kis távolságra találhatók, a történelmi centrum egy-két óra alatt gyalog bejárható. Az Arno folyó két partján elterülő települést hosszú ideig a legendás Medici család irányította, majd 1865 és 1870 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Óvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnéző sétánk során felkeressük a város legfőbb nevezetességeit (Dóm, Campanile, Battistero, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio, Uffizi Képtár, stb.), majd szabad program. Ezt követően folytatjuk utazásunkat Rómába. Érkezés Rómához közeli hotelünkbe az esti órákban, vacsora (3 éj).

3. nap: Reggeli után megtekintésre kerülnek az Antik Róma nevezetességei: Forum Romanum (egykori főtér, a politikai és közéleti események legfőbb központja), Palatinus domb (itt álltak Róma nemeseinek villái és palotái, ez volt a város legelőkelőbb helye), Colosseum és a környék egyéb nevezetességei (pl. II. Vittorio Emanuele, Olaszország első királyának emlékműve). A nézelődés végén visszautazunk szállásunkra, vacsora.

4. nap: Reggelit követően feltárul előttünk a Keresztény Róma: látogatást teszünk a Vatikánban. A program során ismerkedünk a Vatikáni Múzeum kincseivel (Laokoon szoborcsoport, antik szoborgyűjtemény, egyéb kiállítások, Sixtus-kápolna), innen átsétálunk a Szent Péter Bazilikába, majd a Szent Péter térre. Átsétálunk az Angyalvárhoz is. Visszautazunk szállásunkra, vacsora.

5. nap: Reggelizünk, majd folytatjuk sétánkat Rómában, amelynek során megismerkedünk a Barokk Róma látnivalóival: megtekintésre kerül a Spanyol lépcső (csodás rálátás a városra), a Trevi-kút, a Pantheon és a Navona tér nevezetességei. Közben szabad program a Corso környékén, vásárlási lehetőség. A nap második felében búcsúzunk az Örök Várostól, s elindulunk tranzitszállásunk felé. Szállás és vacsora Padova környékén. (1 éj)

 6. nap: Reggelit követően hazaindulás. Útközben Olaszország egyik fontos zarándokhelyén, Padovában teszünk egy rövid látogatást. Felkeressük a Szent Antal Bazilikát, Gattamelata lovas szobrát, a Piazza delle Erbét, az egyetem épületét, a Prato delle Valle-t és a Városházát is. Rövid szabadidő, ezután pihenők közbeiktatásával folyamatos utazás, várható érkezés Szombathelyre az esti órákban (kb. 21.00-22.00 körül)

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Szállást 3 csillagos hotelben: 1 éjszaka Vinciben, a Hotel Monna Lisa***-ban, 3 éjszakára Róma környékén (a Hotel Villaferrata***-ban), 1 éjszakára Padova környékén (3 csillagos hotel), fürdőszobával, 2 ágyas elhelyezéssel
 • Utaskísérő idegenvezetőt az utazás teljes időtartama alatt
 • Reggelit (5 alkalom) és menüvacsorát (5 alkalom)
 • Helyi, magyarul beszélő idegenvezetőt Rómában és Firenzében
 • Helyi tömegközlekedés költségét a Firenzében és Rómában
 • VOX-készüléket (audioguide) az út teljes időtartama alatt

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást o 70 éves korig: 4.200 Ft/fő; 70 év felett: 6.300 Ft/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást: o 70 éves korig: 11.500 Ft/fő; 70 év felett: 16.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 45.000 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adó (helyben, készben kötelezően fizetendő): 15 €/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Vatikáni Múzeum, helyi idegenvezetéssel és regisztrációval együtt: 19.000 Ft/fő – előre fizetendő – korlátozott számban áll rendelkezésre!
 • o Colosseum, regisztrációval együtt:15.000 Ft/fő - előre fizetendő – korlátozott számban áll rendelkezésre!

Ennél a programnál 1 db egyágyas szoba foglalható!

Egyedül utazó utasaink részére társítást tudunk felajánlani.

Képek