Pécs – az ezer arcú mediterrán város

0
SZÉP-KÁRTYÁVAL IS FIZETHETŐ!
Ár74,000 Ft
SZÉP-KÁRTYÁVAL IS FIZETHETŐ!
Ár74,000 Ft
2022.09.30.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

469

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2022.szept. 30-okt. 2.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása
 1. nap: Indulás Szombathelyről 6.00-kor, az MMIK parkolójából, majd utazás Baranya megye felé. Útközben végighajtunk a „zenélő úton”, azaz a 67-es főútnak azon részén, amely néhány másodpercen át a Republic együttes leghíresebb számának néhány akkordját játssza el nekünk. A páratlan élményt követően folytatjuk utunkat Szigetvárra, ahol a török-korszakkal ismerkedünk. Látogatást teszünk a Török-Magyar Barátság Parkban, majd bejárjuk a szigetvári várat. Innen folytatjuk utazásunkat a Mecsek fővárosába, Pécsre, a mindig nyüzsgő egyetemi városba. Városnéző séta során ismerkedünk a város fő nevezetességeivel (Gázi Kászim pasa dzsámija, Barbakán, az UNESCO listáján is szereplő Ókeresztény Sírkamrák, Székesegyház, Minaret, Szerelmesek lakatjai, Pécsi Nemzeti Színház, stb.). Az esti órákban elfoglaljuk szállásunkat a belváros szívében fekvő, szecessziós stílusban épült Grand Hotel Palatinus*** szobáiban és elfogyasztjuk vacsoránkat (2 éj).

 2. nap: Svédasztalos reggeli a hotelben, majd a környék legérdekesebb nevezetességeit járjuk végig. Először Siklósra utazunk, ahol megtekintésre kerül Magyarország egyik legépebben megmaradt várkastélya, A várlátogatás után lerójuk tiszteletünket a máriagyűdi kegytemplomban. Ezután (amennyiben a vízállás engedi), hajózunk a Dráván. A sétahajózás során (kb. 1 óra), a Kormorán szigetet is láthatjuk, majd Villánykövesdre utazunk, ahol a domboldalon két-három utcaszinten elhelyezkedő, 57 darab, egymáshoz tapadó pincéből álló pincesor láttán mindenkinek nyilvánvaló, hogy egy nagy hagyományú szőlővidéken jár. A műemléknek védett együttes párját ritkító építészeti érdekesség különleges fotótéma. A pincesoron végighaladva kóstolhatjuk a vidék jellegzetes borait (és finom borkorcsolya-falatokat), illetve igény szerint szabadidő. A Hotel Cabernet jóvoltából pincelátogatással köthetjük össze a borkóstolást. A kellemes borozás után visszaérkezünk Pécsre, vacsora a szállodában.

 3. nap: Reggelit követően a Zsolnay-negyedbe látogatunk, ahol helyi vezetés keretében ismerkedhetünk a család és a gyárnegyed történetével, működésével. A sétát követően Abaligetre érkezünk, amely a Mecsek leghosszabb, patakos barlangja, tele érdekes formakincsekkel és cseppkövekkel. A kb. 500 méteres szakasz bejárása nagyjából 45 percet vesz igénybe és odabent egész évben kb. 12 fokos hőmérséklet uralkodik. (Az első 40 méteres szakasz 120 cm belmagasságú, így erőteljesen le kell hajolni. A túra legvégén egy rövid, de meredek lépcsősor zárja az útvonalat.)  A látogatást követően hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre a késő esti órákban.

 

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást a Grand Hotel Palatinus***-ban
 • Svédasztalos reggelit és vacsorát
 • Kötelező idegenforgalmi adót
 • Beépített útlemondási biztosítás díját (COVID19 fedezettel)

...nem tartalmazza

 • Egyágyas felár: 17.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • Pécsi Székesegyház és Dzsámi kombinált jegy: csoportos felnőtt: 2.800 Ft/fő
 • Siklósi vár: 1.900 Ft/fő, nyugdíjas: 1.000 Ft/fő
 • Zsolnay-negyed, általános tárlatvezetés (konkrét múzeum nélkül): 800 Ft/fő
 • Hajózás a Dráván: felnőtt: 2.500 Ft/fő, nyugdíjas: 2.000 Ft/fő
 • Villány bortúra: 5.900 Ft/fő
 • Szigetvári vár (csoportos jegy): 2.100 Ft/fő, 70 év felett ingyenes
 • Abaligeti Barlang: F: 1.500 Ft/fő; NY.: 1.200 Ft/fő

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek