Túra a filmek nyomában – Pajkaszeg és az Üvegtigris büfé

0
Foglalás
Ár13,000 Ft
Foglalás
Ár13,000 Ft
2022.03.20.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

27

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.03.20.
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.45-kor. Utazás a Pilis egyik leglátogatottabb pontjára, a Dobogókőre, amely közel 700 méteres tengerszint feletti magasságával csodás kilátást biztosít a környékbeli hegyekre, völgyekre és a kanyargó Dunára. Sokak szerint Dobogókő alatt futnak össze a Föld energiavonalai is, ezért Dobogókőt gyakran emlegetik a Föld szívcsakrájaként is. Autóbuszunkkal ide utazunk és a panorámában való gyönyörködést követően innen indulunk bakancsos túránkra.

A túraútvonal jól kiépített, többségében lefelé halad. A fák között haladva többször előbukkan a Dunakanyar, majd elérjük a Rezső kilátót, ahonnan szintén szép fotókat készíthetünk. A kb. 8 km-es, többségében lefelé haladó út Pilisszentlélek településen végződik, amelyet sokan csak A mi kis falunk című sorozat Pajkaszeg-jeként ismernek. A békés, pilisi zsákfaluban sétálhatunk a filmből ismert házak között és könnyen felismerhetjük az állatorvos házát vagy a polgármesteri hivatalt, és ihatunk valamit Teca Kocsmájában is… Miután időztünk a faluban, újra buszra szállunk és a Tinnye melletti Garancsi-tóhoz utazunk, hiszen itt forgatták a népszerű Üvegtigris című film legtöbb jelenetét. Az Üvegtigris büfé ma is várja vendégeit, akik szívesen sétálnának a kellemes tó partján. Ezután hazaindulunk. Várható hazaérkezés 20.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.45-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)

Figyelem!

A program valóban túrázásra épül, azaz kérjük, hogy Utasaink ennek megfelelően készüljenek! Szükséges felszerelés: túrabakancs, esetleg erős sportcipő (vászoncipő, szandál nem megfelelő!), illetve hátizsák, esőkabát, víz és szendvics. A túra hossza: kb. 8 km, többségében lefelé haladó útvonalon, ez azonban komolyan igénybe veszi a combot, térdet és a bokát. Kérjük, hogy akinek mozgásszervi problémái vannak, NE jelentkezzen erre az utazásra! Az útvonalon egy helyen, kb. 1 km hosszúságban felfelé halad az út, kb. 70 méteres szintkülönbséget kell itt legyőzni.

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek