Barangolás Toszkána csodás tájain, olivával (5 nap/ 4 éj)

0
BETELT!
Ár165,000 Ft
BETELT!
Ár165,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

4101

Hírlevél

Időtartam: 5 nap/ 4 éj
Dátum: 2023.11.02-06. (BETELT!)
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 5:30
Az út leírása

1.nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Szlovénián át Olaszországba. Hosszú utazásunk során ismerkedünk a szép szlovén és olasz tájakkal. Útközben teszünk egy rövid sétát az Este család egykori központjában, Ferrarában, ahol megnézzük a várat, a városháza és a dóm épületét is. A sétát követően folytatjuk utazásunkat Vincibe, amely Leonardo emlékét idézi. Szállás és vacsora.

2. nap: Reggeli után utazás Toszkána fővárosába (a csoport villamossal megy be, villamosjegy külön fizetendő), és egyben kulturális központjába, Firenzébe, mely az Appeninek dombjai között terül el az Arno folyó völgyében. Gyalogos városnézés keretében ismerkedés a legfontosabb látnivalókkal: Santa Croce templom, Dante szülőháza, Dóm, Piazza della Signoria, Uffizi képtár, Ponte Vecchio a kis ékszerboltokkal. Délután rövid szabad program. Vacsora és szállás az előző helyen.

3. nap: Reggeli a szállodában, majd Toszkána semmihez sem hasonlítható, ciprusokkal szegélyezett dombjainak és lankáinak felfedezésére indulunk. Először Sienaba Európa legnagyszerűbb gótikus városába látogatunk el. A város a középkori kereskedők és bankok “mekkája” volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival gyalogos séta keretében: a híres kagyló alakú főtér, az Il Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia, és a híres szökőkút, a Fonte Gaia, valamint a kihagyhatatlan Dóm. Délután látogatás San Gimignanoba, a “tornyok városába”, ahol a szűk utcácskák egy hangulatos sétára csábítanak. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 

4. nap: Reggeli után Pisába utazunk, mely egykor tengeri nagyhatalom volt. Városnézés a Csodák terén: Dóm, Keresztelő Kápolna, Temető, Ferde Torony. A fő nevezetességek bejárása után visszautazunk Vincibe és felsétálunk az olívafarmra (kb. 20 perces séta egy domboldalban), ahol már vár minket kísérőnk, akitől mindent megtudhatunk az olíváról: mit kell tudni a bogyóról, hogyan kell gondozni, mik az ellenségei, mire kell figyelni a szedéskor és a bogyók válogatásánál, s végül a préshez elkísérjük a gazdát. Amikor végeztünk a nézelődéssel, lesétálunk a városba, ahol a helyi múzeumot keressük fel. A Museo Leonardianónak, a nagy Leonardo da Vinci tiszteletére alapított különleges múzeumnak bejárása nem mindennapi élmény, hiszen itt található a világon az egyik legjelentősebb és legszéleskörűbb gyűjtemény Leonardo feltalálói, technikai és mérnöki munkásságáról. Különösen érdekes a Leonardo által tervezett kerékpár, valamint a gépkocsimotoros szekér: a rugós készülék által mozgatott önjáró szekér “Leonardo autómobilja” néven ismert. Ezután visszasétálunk szállásunkra és megvacsorázunk.

5. nap: Reggelit követően hazaindulunk, de előtte még ellátogatunk a hosszú történelmi múltra visszatekintő Cerreto Guidibe. A városközpontban álló Villa Medicea, azaz Medici Villa 2002-től a Vadászati és Területi Történeti Múzeumnak ad helyet. A gyakori tulajdonosváltások eredményeként többször átalakított rezidenciát I.Cosimo nagyherceg építtette 1555 körül, és a Mediciek mind vadászkastélyként, mind Firenze és Pisa közötti gyakori utazásaik pihenőhelyéül használták. Az épület a legendás firenzei dinasztia egyik szörnyű eseményét is felidézi: itt vált brutális gyilkosság áldozatává 1576-ban Isabella de’Medici, akit férje: Paolo Orsini hűtlensége miatt megfojtatott (a korabeli hivatalos levelek „hajmosás közben bekövetkezett balesetnek” álcázták az esetet). A balsorsú nagyhercegnőnek egészalakos portré állít emléket a gyilkosság feltételezett helyén. Napjainkban a múzeum gyűjteményében felettébb változatos korú és stílusú darabok találhatók. A nézelődést követően folytatjuk utunkat hazafelé. Várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést, helyi idegenvezetést
 • Reggelit és vacsorát
 • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Vinciben, a Hotel Monna Lisában
 • Behajtási engedélyek díját
 • Idegenforgalmi adó díját

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 4.200 Ft/fő vagy 11,00 €/fő; o 70 év felett: 6.400 Ft/fő vagy 17,00 €/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:70 éves korig: 7.900 Ft/fő vagy 21,00 €/fő; o 70 év felett: 10.900 Ft/fő vagy 29,00 €/fő
 • Egyágyas felárat: 30.000 Ft/fő vagy 79,00 €/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):Leonardo Múzeum és szülőház: 11,00 €/fő
  Firenze, villamosjegy: 5,00 €/fő
  Firenze, Santa Croce templom: 11,00 €/fő
  Firenze, audioguide-készülék: 5,00 €/fő
  Pisa, ferdetorony: kb. 25,00 €/fő
  Pisai egyéb múzeumok: kb. 11,00 €/fő
  Sienai dóm: kb. 10,00 €/fő
  Olívaszüret kóstoló falatkákkal: kb. 15,00 €/fő

Vacsora: 3 fogásos, tipikus toszkán ételekkel.

Tésztaféle, hús körettel és salátával, majd desszert (sütemény vagy gyümölcs), víz.

FIGYELEM!

A szállást is tartalmazó utazásaink 2023.01.01-től EURÓBAN  is fizethetők!

Jelen utazásunk ára: 435 €/fő

Az utazás eurós díja készpénzben vagy eurós számlaszámunkra történő átutalással fizethető!

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek