„Oktoberfest” cseh módra

0
BETELT!
Ár16,000 Ft
BETELT!
Ár16,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1008

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről 6.00-kor, az MMIK parkolójából.

Utazás Csehországba, ahol a legfontosabb bajor sörfesztivál által ihletett programra indulunk. Ezen a napon a főszerepben a kulturált sörfogyasztás áll, amelynek során bepillantást nyerhetünk a cseh sörkultúrába is. Az „eredeti Oktoberfest” története egy esküvőre nyúlik vissza: 1810. október 12-én vette feleségül Lajos bajor trónörökös Terézia szász-hildburghauseni hercegnőt. Az esemény fényét emelendő az uralkodócsalád étellel, itallal is megvendégelte az ünnepségek részvevőit. Ennek a hatalmas ünnepségnek az öröksége ma a bajor sörfesztivál, amelynek hangulatát próbáljuk meg mi is átélni, cseh hagyományokra építve – legalábbis ami a sört, a finom ételeket és a jó társaságot illeti. Brno nem szűkölködik sem kocsmákban, sem sörökben. Nemcsak a helyi nagy sörgyár, hanem a környékbeli regionális sörfőzdék, illetve a Csehországban is egyre inkább elszaporodó „mini-pivovarnak” hívott, jellemzően kétezer hektoliteres évi mennyiség alatt főzött kézműves sörök sokasága is megkóstolható. Megérkezésünket követően a cseh sörök világával való ismerkedésünket Brno sörgyárának, a Starobrno-nak bejárásával kezdjük. A cseh sörgyártás 750 éves múltra tekint vissza, azonban a modern sörfőzés alapjait a 18. század végén teremtették meg. A ma látható gyárépület is régi minta alapján épült 1872-ben, bár időközben a legmodernebb technológiával lett felszerelve. Még ismerjük a régi receptúrát, alapvetően ennek alapján készül a Starobrno, azonban rengeteg újítás révén különlegességeket is készítenek. A gyárlátogatás során az alapanyagok megismerését követően a fermentáló helyiségbe vezet az út, majd a töltő-és csomagolórészleget keressük fel.

A nagyüzemű gyártás után a kézműves sörök nyomába indulunk: az első cseh főzésű búzasört a brnói Pegasban 1992-ben verték csapra. Ez a hely a Jakab-templom szomszédságában ideális hely arra, hogy ismereteinket még tovább bővítsük: bepillantást nyerhetünk a manufaktúraszerűen működő kis üzemek működésébe és sok-sok érdekességet is megtudhatunk a helyről és a sörökről is. Miközben finom söröket fogyasztunk, elfogyasztjuk tipikusan cseh ebédünket is.

Ezt követően felpattanunk a város egyik legfontosabb turistalátványosságára, a Sörvillamosra, amely leginkább egy sörkóstolóval egybekötött városnézést jelent. Miközben vidáman fogyasztjuk a finom helyi nedűt (háromféle sör közül válogathatunk), gyorsan, kényelmesen és egészen új perspektívából láthatjuk Brno belvárosát, és természetesen a legnevezetesebb kocsmák mellett is elhaladunk. Az első benyomások megszerzését követően leszállunk a villamosról és szabadprogram keretében önállóan is felfedezhetjük a város gazdag (sör)hagyományait.

Hazaindulás várhatóan 18.00-kor, hazaérkezés 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • kb. 850 korona/fő

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek