Lillafüred

Foglalás
Ár16,000 Ft
Foglalás
Ár16,000 Ft
2022.10.02.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

371

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.10.02.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 6:00
Az út leírása

Indulás 6.00-kor Szombathelyről, az MMIK parkolójából. Utazás a Miskolc környéki Lillafüredre, amelynek természeti és épített környezete Magyarország egyik legmegkapóbb vidéke.

A nap során felfedezzük a település minden apró zugát. Kirándulásunk kiindulópontja a ma hotelként működő Palotaszálló. A Függőkert az 1920-as évek végén, a Palotaszállóval egy időben épült. Valójában egy esztétikusan kialakított támfal-rendszer, amely a szállót statikailag erősíti. Alsó elvégződésénél található az édesvízi mészkőben létrejött Anna-barlang. A fokozottan védett Anna-barlang bejárata a Palota-szálló alatti Függőkertek aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található. Járatainak hossza 570 m, melyből a bemutatott szakasz hossza 208 m. A barlang a Szinva forrás vizéből kivált mésztufában keletkezett s különlegessége éppen befoglaló kőzetéből és gyönyörű, egyedülálló képződményeiből adódik.

Az Anna-barlang közelében, 20 méter magas édesvízi mészkő teraszról zúdul le az ország legmagasabb vízesése. A vízesés a Függőkert legfőbb látványossága. A lenyűgöző környezetben lévő Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával keletkezett.

Természetesen nem felejtkezünk el a kisvasútról sem. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a LÁEV Magyarország legszebb kisvasútja. Mivel a Bükk-hegység és Lillafüred csodálatos természeti szépségekkel rendelkezik, a polgárság élénken érdeklődött a könnyebb megközelítési lehetőséget nyújtó vasút iránt. A vonat ma is szállítja látogatóit, 16 km-es útvonalon kápráztat el minket. A sok szép élményt követően hazaindulás, várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):Anna-barlang: 1.800 Ft/fő
    Kisvonat: 1.400 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
Képek