Látogatás a Váli-Völgyben: Felcsút, Alcsút, Kisvasút

0
Foglalás
Ár13,000 Ft
Foglalás
Ár13,000 Ft
2022.09.10.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

208

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.09.10
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 7:30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor.

Elsőként a felcsúti Pancho Arénába látogatunk. Felcsút 1800 lelkes település a Váli-völgyben, itt alakult meg 2004-ben Magyarország első számú labdarúgó utánpótlás-nevelő intézménye, mely 2006-ban vette fel Puskás Ferenc nevét. Egy körutazás keretén belül bebarangolhatjuk az egész futballközpontot. Megmutatják nekünk a stadion különleges és exkluzív helyiségeit a díszpáholytól az öltözőig, a sajtótájékoztató-teremtől az elnökségi tárgyalóig.

Ezután felszállunk a Vál-Völgyi Kisvasút szerelvényére, amelyet sokan csak felcsúti kisvonatként ismernek. A Vál-völgyi Kisvasút egy keskeny nyomtávú vasútvonal, a felcsúti Puskás Akadémia és az Alcsútdobozi Arborétum között. A két végállomás között a vonat 6 km-t tesz meg.

Miután leszálltunk a vonatról, átsétálunk az Alcsúti Arborétumba, amely a Vértes környékének egyik legismertebb nevezetessége. Hajdan állt itt egy Habsburg-kastély, amelynek egykori parkja a mai arborétum. Hazánk egyik legértékesebb élőfa gyűjteménye található itt, 40 hektáron 540 fajban gyönyörködhetünk. Az itt található növények közt nem csak hazai fajokat, de számos érdekességet és ritkaságot is megcsodálhatunk.

Miután végigjártuk az Arborétumot, egy különleges helyre, a Martonvásári Brunszvik kastélyba utazunk. A neogótikus kastély körül park terül el, amelynek közepét kis tó foglalja el, benne sziget hatalmas, árnyas fákkal és szabadtéri színpaddal, ahol nyaranta 3 alkalommal felcsendülnek Beethoven melódiái annak emlékére, hogy a 19. század első évtizedében többször megfordult itt a halhatatlan zeneszerző. A kastélyban kialakított Beethoven Emlékmúzeumban a család nőtagjainak Beethovennel folytatott levelezését, valamint a művész és a család életével kapcsolatos dokumentumokat mutatják be.

A kastély és a kert bejárását követően hazautazunk. Várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):Kisvasút: F.: 800 Ft/fő
    Arborétum: F.: 1.600 Ft/fő; NY/D: 1.200 Ft/fő
    Pancho Aréna: F: 1.500 Ft/fő
    Martonvásári kastály: 1.700 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
Képek