Látogatás a szlovén karsztvidéken

0
Foglalás
Ár16,000 Ft
Foglalás
Ár16,000 Ft
2022.05.07.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

38

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.05.07.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 06:00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről 6.00-kor a Szlovénia nyugati részén található karszt területére, amelynek látványos területeit járjuk be.

Stanjel kicsiny városa meglepetés a látogatónak. Az apró, sikátoros települést fal veszi körbe, szinte tapintani lehet a történelmet a falai közt. A középkori templom és a vár megtekintése után érdemes átsétálni a Ferrari-kertbe, melyet a híres helyi tervező, Maks Fabiani alkotott. A romantikus kertben barokk szökőkutak, lugasok és hidak váltják egymást. Üljünk itt le egy percre és gyönyörködjünk a vidékre nyíló kilátásban.

Ezután a Lipicai Ménes történetével ismerkedünk és betekintést nyerünk a ménes mindennapjaiba is. A világ leghíresebb lovai közé tartozó lipicai fajta 2016-ban az UNESCO Világörökségek része lett. Történetét a majorságban részletesen is megismerhetik a látogatók. A farm egy egész napos programot kínál. A lipicai majorság lakóiban nap mint nap gyönyörködhetnek a turisták is, akik látványos show keretében ismerkedhetnek meg közelebbről ezzel az UNESCO által is elismert fajtával.

Végül Zalecvárosában ismerkedünk a szlovének sörkultúrájával. A városi múzeumban a sörkészítés tudományán a komlószedő munkások egykori életével, ételeivel is megismerkedhetünk (kalandvágyó gasztrorajongóknak kifejezetten ajánljuk). A múzeumban természetesen sör is kapható, ám ha kicsit különlegesebb módon fogyasztanánk a délutáni üdítőnket, érdemes kipróbálni a helyi látványosságot, a „sörszökőkutat”. Helyi iparművész tervezte helyes kis korsókból 8 euróért 6 x 1 dl sört kóstolhatunk – erre maximálisan 4 óra áll rendelkezésünkre. Zaleci élményeinket követően hazaindulunk.

Várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Lipicai Ménestelep: kb. 20,00 €/fő
  • Stanjel vára: kb. 10,00 €/fő
  • Sörszökőkút: kb. 8,50 €/fő
Képek