Látnivalók a Turul szárnyai alatt

0
Foglalás
Ár12,000 Ft
Foglalás
Ár12,000 Ft
2022.04.10.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

33

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.04.10
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 8:30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.30-kor.

Rövid pihenő után utazásunk első állomásaként egy magyarországi kiskörútra indulunk a belföldi nevezetességek nyomában: a kisbéri Mini-Magyarország Makettparkot a kisbéri tó szomszédságában alakították ki és kellemes szórakozást ígér. Országjáró látogatásunk után folytatjuk utunkat Tatára. A „vizek városa” igazi csemege a kulturális jellegű kirándulások kedvelőinek. A vár, a jelenleg felújításon áteső Esterházy-kastély, az Angolkert vagy éppen a Kálvária-domb és környéke számos ismert és rejtett értéket hordoznak magukban.

Tata jelképe, a vár és egyéb jelentős látnivalói az Öreg-tó partvidékén sorakoznak, ahol mi is teszünk egy kellemes sétát. Ezután Tatabánya legérdekesebb helyszínére utazunk, ahol egy könnyű parkerdei séta után megtekintjük a Turul emlékművet. A 8 m magas, kövekből épült talapzaton álló, a karmai közt Árpád kardját tartó és a fején koronát viselő turul közel 15 méteres szárnyfesztávjával Európa legnagyobb fémből készült madara. Az emlékmű teraszáról nézelődünk, majd rövid sétával elérjük a Szelim-barlangot.

Szelim-barlang elnevezéséről több legenda is szól. Végülegy Európa-szerte ismert látványosságnál, a Bokodi-tó cölöpökre épült házainál zárjuk napunkat. Hazautazunk. Várható érkezés Szombathelyre 20.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):Mini-Magyarország Makettpark: kb. 900 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
Képek