Látnivalók a Turul szárnyai alatt

0
Foglalás
Ár12,000 Ft
Foglalás
Ár12,000 Ft
2022.08.13.
Válasszon csomagot

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

698

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.08.13.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 8:00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.00-kor.

Rövid pihenő után utazásunk első állomásaként egy magyarországi kiskörútra indulunk a belföldi nevezetességek nyomában: a kisbéri Mini-Magyarország Makettparkot a kisbéri tó szomszédságában alakították ki és kellemes szórakozást ígér.

Országjáró látogatásunk után folytatjuk utunkat egy Európa-szerte ismert látványossághoz, a Bokodi-tó cölöpökre épült házainál folytatjuk napunkat.

Ezután Tatabánya legérdekesebb helyszínére utazunk, ahol egy könnyű parkerdei séta után megtekintjük a Turul emlékművet. A 8 m magas, kövekből épült talapzaton álló, a karmai közt Árpád kardját tartó és a fején koronát viselő turul közel 15 méteres szárnyfesztávjával Európa legnagyobb fémből készült madara. Az emlékmű teraszáról nézelődünk, majd rövid sétával elérjük a Szelim-barlangot. Szelim-barlang elnevezéséről több legenda is szól.

A nap végén érkezünk meg Tatára. A „vizek városa” igazi csemege a kulturális jellegű kirándulások kedvelőinek. A vár, a szépen felújított Esterházy-kastély, az Angolkert vagy éppen a Kálvária-domb és környéke számos ismert és rejtett értéket hordoznak magukban. Tata jelképe, a vár és egyéb jelentős látnivalói az Öreg-tó partvidékén sorakoznak, ahol mi is részt veszünk egy kellemes, dottós nézelődésen, majd teszünk egy sétát.

Hazautazunk. Várható érkezés Szombathelyre 20.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Mini-Magyarország Makettpark: kb. 1.000 Ft/fő
  • Dottó: 1.500 Ft/fő
Képek