Kulturális és ízutazás Szlovéniában

0
Foglalás
Ár16,000 Ft
Foglalás
Ár16,000 Ft
2024.09.14.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

2566

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.09.14.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 7:00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 7.00-kor.

Első állomásunk az ízek birodalmába csábít minket: egy sonka manufaktúrába érkezünk. A muravidéki hidegen füstölt érlelt sonka eredetvédett termék, Szlovénia egyik legismertebb kulináris ínyencsége, amely legalább12 hónapig készül, (4 hónapig sóban és fűszerekkel ízesítik, bükkfán füstölik, 2-3 hónapig szárad, s ezek után kezdődik a hónapokig tartó érlelés). A Kodila sonkaházban megismerhetjük a teljes folyamatot, majd meg is kóstolhatjuk ezeket a finomságokat.

Ezután tovább utazunk Szlovénia második legnagyobb városába, Mariborba, ahol bejárjuk a régi városmagot. Séta a Dráva-parton, valamint a reneszánsz és barokk házakkal ékesített óvárosban (Városháza, Szűz Mária székesegyház, várkastély, Lent –városrész a Dráva parttal, 400 éves szőlőtőke, Bíró-torony, Vízi torony,stb…).

Következő állomásunk a Dráva mentén épült hangulatos kisváros, Ptuj, amelyet Szlovénia legrégibb városaként tartanak számon. Megnézzük a gyönyörűen megmaradt reneszánsz várat és annak kiállítását, majd sétálunk a középkori hangulatot árasztó óvárosban (várostorony, Óvárosháza, Orfeusz-kő, stb.).

Végül a kevéssé ismert, de sokakat a toszkán borvidékre emlékeztető Jeruzalem környékére utazunk. A hegyes, völgyes, a meredek domboldalakon teraszosan művelt szőlőültetvényeket követve láthatjuk a borházakat, amelyek alatt nagy pincék rejtenek kiváló borokat. Elsősorban a félédes és az édes fehér borok hazája Jeruzalem. A gazdaságok hatvan százaléka magánkézben van. A gazdák a termelésük ötven-hatvan százalékát értékesítik saját pincéikben, vinotékáikban és éttermeikben, panzióikban. Az egyik nagy múltú, helyi pincészetben mi is megkóstolhatunk néhányat ezek közül a finomságok közül.

Ezután hazautazunk. Várható érkezés Szombathelyre 20.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítás + BBP (2.500 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Sonka kóstoló: kb. 20,00 €/fő
  • Ptuji vár: kb. 13,00 €/fő
  • Borkóstoló: kb. 15,00 €/fő
Képek