Krakkói élmények – látogatással Auschwitzba

0
1 ÚR SZOBATÁRSAT KERES!
Ár130,000 Ft
1 ÚR SZOBATÁRSAT KERES!
Ár130,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

3669

Hírlevél

Időtartam: 4 nap/ 3 éj
Dátum: 2024.10.4-7. (BETELT!)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása
 1. nap: Indulás reggel 6.00-kor Szombathelyről, az MMIK parkolójából. A Visztula folyó partján fekvő Krakkó Lengyelország történelmi látnivalóban, műemlékeiben leggazdagabb, egyben Közép-Európa egyik legszebb, leghangulatosabb városa. Krakkó több mint 500 éven keresztül volt főváros és királyi székhely, a közel 800 ezer lakosú város ma is Lengyelország művészeti, kulturális és turisztikai központjának számít. Krakkó történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján is, 2000-ben elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet, emellett a város közel 6000 műemléke, negyven múzeuma várja az ide látogatókat. Az első délutánon sétánk során elénk tárulnak a fő tér környékének nevezetességei, köztük a Barbakán, a Flórián-kapu, a Mária-templom, a Posztócsarnok, Fő tér és a régi egyetem épülete. A belvárosi séta után elfoglaljuk szálláshelyünket és megvacsorázunk. Szállás krakkói, belvárosi hotelben (Hotel PTTK Wyspanski*** – 3 éj).
 2. nap: Reggeli után indulás Európa legrégibb sóbányájába, Wieliczkába. A sóbánya szintén az UNESCO Világörökség részét képezi, és egy több km hosszúságú labirintus-rendszeren keresztül állít emléket a világ anyagi kultúrájának és a bányászatban 700 év óta alkalmazott technikáknak. Ezután visszautazunk Krakkóba és felkeressük a Wawel dombjának nevezetességeit (királyi palota, székesegyház és sárkány). Ezt követően szabad program. Szállás és vacsora.
 3. nap: Reggelink elfogyasztását követően az egykori koncentrációs táborba, Auschwitzba utazunk. A látogatás során egyénileg járjuk be a barakkokat, s megtekintjük a múzeum kiállítási anyagát. A múzeumi látogatás után továbbutazás a Birkenauban található haláltáborba, ahol a tábor megmaradt részét (barakkokat), valamint az áldozatoknak felállított emlékművet tekinthetjük meg. Aki nem szeretne velünk tartani, annak egész napos szabad program Krakkóban. Szállás és vacsora.
 4. nap: Reggelit követően utazás Zakopanéba, a Lengyel-Tátra egyik festői szépségű városába. A mesés településen rövid városnéző séta, majd szabad program keretében a piacon lehetőség nyílik a jellegzetes helyi sajtok megkóstolására és vásárlásra, de fogaskerekű vasúttal akár a Gubalowka csúcsára is feljuthatunk, ahonnan szép időben a csodás Tátra magas hegyeiben gyönyörködhetünk. Várható érkezés Szombathelyre a késő esti órákban (kb. 22.00 órakor).

 

FONTOS! Auschwitzba a látogatás időpontját a tervezett látogatási nap előtt 90 nappal engedi csak foglalni a rendszer. A csoportos foglalás feltétele 2020-tól ugyanakkor az, hogy a foglalás fizetésekor le kell adni a résztvevők névsorát, a múzeum névre szóló jegyeket generál, és belépéskor ellenőrizhetik is ezt. A névsort jelen állás szerint egyszer lehet majd módosítani annak leadása után, és csak maximum 10%-ban. Ezek miatt kérjük, hogy aki szeretne részt venni a programon, legkésőbb 2023. december 20-ig jelezze részvételi szándékát! Ezután is lehet majd jelentkezni a krakkói utazásra, azonban az auschwitzi programon való részvételt ebben az esetben már nem tudjuk biztosítani. Azok részére, akik nem mennek Auschwitzba, szabadidő áll rendelkezésére Krakkóban. A programok pontos sorrendje változhat, az időpontoknak megfelelően!

 

Részvételi díj: 130.000 Ft/fő

 

 

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • 3 éjszakai szállást 3 csillagos krakkói belvárosi hotelben, a Hotel Wyspianski***-ban, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban
 • Svédasztalos reggelit

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 2.800 Ft/fő; 70 év felett: 4.200 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást + BBP-t:70 éves korig: 8.000 Ft/fő; 70 év felett: 11.00 Ft/fő
 • Egyágyas szobában történő elhelyezés felárát: 40.000 Ft/fő (3 éjszakára)
 • Auschwitz – Birkenau: 5.000 Ft/fő (előre fizetendő) + kb. 70 PLN/fő (helyi idegenvezetési díj – helyben fizetendő)
 • Vacsorát - 3 fogásos menüvacsora vízzel (24.000 Ft/3 alkalom)
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • Mária templom: kb. 15 PLN/fő
 • Waweli katedrális: kb. 25 PLN/fő
 • Wieliczkai sóbánya belépőjegy + helyi idegenvezetés + fülhallgató: kb. 150 PLN/fő,
 • Gubalowka sikló: kb. 40 PLN/fő
 • Zakopane, Ótemető és templom: kb. 5 PLN/fő
Képek