Kirándulás Bledben és Vintgar-szurdokban

0
LEGKÖZELEBBI SZABAD HELYEK: JÚN. 25-ÉN
Ár16,000 Ft
LEGKÖZELEBBI SZABAD HELYEK: JÚN. 25-ÉN
Ár16,000 Ft
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1187

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.05.29 (BETELT!), 06.04. (BETELT!); 06.11.(BETELT!); 06.25. (PÓTIDŐPONT)és 09.17.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről 6.00 órakor, az MMIK parkolójából. Folyamatos utazás pihenőkkel Szlovéniába, a Bledi tó partjára, amely nem véletlenül vonzza a látogatókat. Gyönyörű, türkizkék víz, közepén egy bájos, pici szigettel, a tó feletti sziklán középkori vár, körben erdők, a háttérben a Júliai-Alpok havas hegycsúcsai és finom ételek – ez vár ránk, ha Bledbe utazunk.

Délelőtt látogatást teszünk a bledi várban, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városkára, hiszen Szlovénia egyik legrégibb vára a legszebb szlovén tó partján magasodó sziklák tetején áll. Az épületben több múzeum is várja a látogatókat: láthatjuk belülről, hogyan működött régen a nyomda, de akár a helytörténeti kiállításon is elidőzhetünk. Szabadidő a városban, amikor a közös sétánk során megnézzük a Szent Márton plébániatemplomot is, s lehetőség nyílik a híres bledi krémes kóstolására is.

Utána a jellegzetes tavi közlekedési eszközzel, a pletnával utazunk át a tó közepén található szigetre. A Pletna a helyi „gondola”, amelyben egyszerre legfeljebb 20 embert visz át a pletnár, aki a hajó végében állva evez a két hatalmas evezővel. A szigeten található a templom a kívánságteljesítő haranggal, amelynek megkongatásakor kívánhatuk valamit, s ha mindent megfelelően csináltunk, a hagyomány szerint kívánságunk teljesülni fog. Felmászhatunk a harangtoronyba is, vagy ehetünk egy finom fagylaltot a helyi kávézóban. Végül tovább utazunk Szlovénia egyik legszebb szurdokvölgyébe.

A Vintgar-szurdok kb. másfél kilométeres szakasza elbővülő látványt ígér, s sétánkat mindenfelé szebbnél szebb vízesések díszítik. A szurdokban mindenkinek lehetősége lesz egyéni tempóban, fényképezésre is időt hagyva haladni. A szurdok bejárását követően elindulunk haza, várható érkezés Szombathelyre 21.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Belépőjegyeket a program szerint:kb. 40 €/fő

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek