Kirándulás Alsó-Ausztriában

0
Foglalás
Ár16,000 Ft
Foglalás
Ár16,000 Ft
2024.09.14.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

5451

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.09.14.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 8.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.00-kor.

Utazás a Herrmannshöhléhez, amely Alsó-Ausztria egyik legjelentősebb és egyben legrégebben látogatható cseppkőbarlangja, és egyúttal a denevérek kedvelt lakhelye is.

A kb. 250 lépcső meghódítása után igazán különleges program vár ránk: vonatra szállunk, és az UNESCO világörökségi listáján is szereplő vasútvonalon, a Semmeringbahn-on, az Alpok első hegyi vasútján utazunk tovább Gloggnitzba. Ezen a vonalon utazni feledhetetlen élményt nyújt: a vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. Sötét, sűrű erdők húzódnak egészen a láthatárig, melyeket csak néha szakítanak meg az élénk színű sziklafalak. (Mielőtt vonatra szállnánk, nézelődünk egy kicsit a hegyek világában, érdekes történetekkel gazdagodhatunk Semmeringben.)

Gloggnitzba érkezve betérünk a Lindt Csokigyár mintaboltjába is, ahol kedvezményesen vásárolhatunk a gyár finomabbnál finomabb termékeiből.

Ismét buszra szállunk, és utunk ezt követően egy természeti látványossághoz, a Johannesbachszurdokhoz vezet. Kellemes sétát teszünk a csodaszép szurdokban, ahol a kis patak felett jól kiépített falépcsőkön keresztül sétálhatunk végig a mellettünk húzódó magas sziklafalak mellett. A szurdok 1 km hosszú és 60 m mély, így mindenki által könnyedén teljesíthető. (Rossz idő esetén a szurdok helyett Bécsújhelyen teszünk városnéző sétát).

Várható hazaérkezés 19.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 8.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (700 Ft/fő)
  • Útlemondási biztosítást (2.500 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • o Hermannshöhle: 14,00 €/fő
  • o Semmeringbahn: 7,00 €/fő
Képek