Kalandozások Belső-Isztriában: kultúra és gasztronómia a „horvát Toszkánában”

0
Foglalás
Ár120,000 Ft
Foglalás
Ár120,000 Ft
2023.09.21.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

588

Hírlevél

Időtartam: 4 nap/ 3 éj
Dátum: 2023.09.21-24.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 6:00
Minimum életkor: 6
Az út leírása

Belső-Isztria a jól ismert tengerparti sáv mellett, a dombvidéken elterülő, hepehupás táj, amelynek felfedezése váratlan meglepetésekkel várja az utazókat. A változatos környék nem szűkölködik történelmi városokban, amelyeket magaslatokra építettek a helyiek, így nemcsak a megközelítésük kalandos, de a középkori köveken lépkedni, s a régi épületek között nézelődni igazi időutazást is jelent. A városok legmagasabb pontjairól pedig ránézni a környék lankáira, végeláthatatlan erdős, szőlőtermő-és olívafákkal tarkított ligeteire igazi feltöltődést jelent. Ez nem a rohanás terepe, hanem a komótos sétáké és a gasztronómiai csemegéké. Éppen ezért a városlátogatások között mi is megkóstoljuk a helyi finomságokat: az olívát, a bort és a szarvasgombát is. Igazi kulturális és gasztronómiai felfedezőútra invitáljuk utasainkat!

 

Program:

 1. nap: Indulás Szombathelyről 6.00-kor. Utazás Belső-Isztria változatos tájaira, s a délutáni órákban máris egy igazi gyöngyszem, Groznjan városának felfedezésére indulunk. A település a művészek falujaként is ismert, hiszen egy időben számtalan művész telepedett le itt, akik műtermeket nyitottak, napjainkban pedig kiállításokat, manufaktúrákat és kis boltokat üzemeltetnek itt. Groznjan legfontosabb látnivalói közé tartoznak a középkori óváros romantikus sikátorai, ahol rusztikus kávézók és fantasztikus konobák hívogatnak álmodozásra, nyugodt kávézásra. A Mirna folyó völgyében, egy 230 méteres magaslaton elterülő falu kellemes élményeket tartogat majd mindenki számára. A séta után szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat Belső-Isztria látványos tájain, hogy megérkezzünk Buzet-ben található szállásunkra, a Hotel Fontana***-ba. Vacsora a szálláson.
 2. nap: Reggeli után folytatjuk ismerkedésünket a helyi értékekkel. Először a világ legkisebb városába, Humba utazunk (a hivatalos adatok szerint 23 állandó lakosa van). Maga a település érintetlen, középkori kőépületekből és ugyanilyen, kettő darab kő utcából áll, ennek ellenére egy itt tett látogatás örök élmény marad! A településről tovább utazva a szarvasgombával találkozhatunk egyre több plakáton: a környék ugyanis híres a szarvasgombájáról. Az itt található erdős terület a gazdag talajának és kellemes klímájának köszönhetően bőséges szarvasgomba termést hoz, mely köztudottan még az aranynál is drágább. Hogy egy kicsit többet tudhassunk meg erről az érdekes növényről, ellátogatunk a Szarvasgomba Múzeumba is, ahol egy bemutatót követően könnyű ebéd keretében meg is kóstolhatunk néhány finom (és érdekes) ételt (pl. sajtot, szalámit, többféle szarvasgombát, mézet, olívia olajat, majd főételként a szemünk előtt készítik a rántottát, amelyet friss szarvasgombával tálalnak majd. Desszertként helyi fánkot – fritulét kapunk, amelyet szarvasgombás csokival készítenek). Végül Motovunba, a leghíresebb belső-isztriai településre érkezünk. Motovun Horvátország egy kis középkori, épségben megmaradt városa, de látnivalók egész tárházával várja az ide látogatókat. Már maga az erődszerű város látképe is meseszép, de egyedi épületeket fedezhetünk fel az óvárosban is. A leglenyűgözőbb látnivalók közé tartozik a város szívét alkotó erőd, valamint a bájos középkori sikátorok, amelyek megállásra és a számos jó étterem és regionális bolt kínálta szórakozásra invitálnak. Motovun igazi csúcspont minden utazási listán. A komótos nézelődést követően visszautazunk szállásunkra, vacsora.
 3. nap: Elfogyasztjuk reggelinket, majd folytatjuk belső-isztriai kalandozásainkat – ezúttal némi magyar vonatkozással kiegészítve. Ezen a napon ugyanis Pazinba látogatunk, melynek fő látványossága a várkastély és az előtte tátongó hatalmas szakadék. A vár előtti barlang arról is híres, hogy Jules Verne főhőse, Sándor Mátyás ezen a barlangon keresztül tudott elmenekülni üldözői elől. A regény várbörtön-jelenete ugyanis itt, a pazini környéken játszódik. A várlátogatást követően belevetjük magunkat a helyi gasztronómiába, hiszen a környék nemcsak a szarvasgombáról, de kiváló olívájáról és borairól is híres. Ezeknek a finomságoknak az élvezetéhez Vodnjan környékére kell utaznunk. Először egy helyi olívafarmra érkezünk, ahol egy rövid látogatás keretében megismerkedhetünk az olívafákkal, bogyókkal, a szüret folyamatával, majd egy kisebb kóstolón is részt vehetünk. A programot követően a közeli tengerparti településre, Fazanába utazunk, ahol egy rövid séta során élvezhetjük a tenger szépségét és megpihentünk egy kellemes padon vagy étterem teraszán. Mielőtt visszautaznánk szálláshelyünkre, felkeresünk egy pincészetet is, ahol kóstolhatunk néhányat a kiváló helyi borok közül. Vacsora a szállásunkon.
 4. nap: Reggelit követően végig járjuk szálláshelyünk, Buzet látnivalóit, hiszen az ő története is rendkívül változatos: első említése az illír időkig nyúlik vissza, de római, bizánci, frank, osztrák uralom alatt is állt és a Velencei Köztársaság részét is képezte egykor. Ennek megfelelően sétálunk a régi épületek és az egykori várfal mentén, gyönyörködve a kilátásban. Végül a környék utolsó szépségével, egy cseppkőbarlanggal megismerkedünk. A Baredine Barlangot a legszebb isztriai barlangnak tartják, és 1995-ben nyitották meg a turisták számára. A turisták által bejárható út hossza csupán pár száz méter, azonban az út több lenyűgöző csarnokon vezet át. A járat egy földalatti tóhoz vezet, amely 60 méterrel helyezkedik el a felszín alatt, különlegessé téve a látogatást. Miután bejártuk a barlangot, hazaindulunk, várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

FIGYELEM!

A szállást is tartalmazó utazásaink 2023.01.01-től EURÓBAN  is fizethetők!

Jelen utazásunk ára: 300 €/fő

Az utazás eurós díja készpénzben vagy eurós számlaszámunkra történő átutalással fizethető!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Buzetben, a Hotel Fortuna***-ban
 • Reggelit és vacsorát a szállodában, idegenforgalmi adóval

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegsgég-és poggyászbiztosítás:70 éves korig: 2.800 Ft/fő vagy 8 €/fő; 70-80 év között: 4.200 Ft/fő vagy 11 €/fő; 80 év felett: 5.600 Ft/fő vagy 15 €/fő
 • Útlemondási bizt. + BBP:70 éves korig: 7.000 Ft/fő vagy 18 €/fő; 70-80 év között: 11.000 Ft/fő vagy 29 €/fő;80 év felett: 14.000 Ft/fő vagy 37 €/fő
 • Egyágyas szoba felára: 18.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Szarvasgomba Múzeum kóstolóval: kb. 35,00 €/fő
 • o Motovun – helyi busz: kb. 6,00 €/fő
 • o Motovun – séta a várfal mentén: kb. 5,00 €/fő
 • o Pazin – várkastély: kb. 4,00 €/fő
 • o Oliva Farm: 14,00 €/fő
 • o Borkóstoló: 12,00 €/fő
 • o Baredine Barlang: kb. 12,00 €/fő

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek