Isztriai élmények (3 nap/ 2 éj)

0
Foglalás
Ár75,000 Ft
Foglalás
Ár75,000 Ft
2022.06.10.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

851

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2022.06.10-12
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 6:00
Az út leírása
1. nap:
Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Horvátországon át a tengerpartra. Dél körül érkezünk a Kvarner-öböl egykori legkedveltebb üdülővárosába, az isztriai part legelegánsabb fürdővárosába, Opatijába, amely a legtöbbeket a francia riviéra városaira emlékeztet. Az egykoron Abbázia nevet viselő város hatalmas szállodáival, gyönyörű parkjaival és villáival ma is számos vendéget vonz. Sétánk után szabadidő, majd továbbutazunk, hogy a római emlékekkel büszkélkedő város, Pula felfedezésére induljunk. A város az Isztriai félsziget déli csücskében helyezkedik el. Bejárjuk a zegzugos utcákat és közben olyan kincsekre bukkanunk, mint Sergius diadalíve, a híres amfiteátrum, a bazilika, vagy a Fő tér, amely egykor a Forum helyszíne volt Augustus templomával. Szabadidő, majd szálláshelyünkre, Porecbe utazunk. Vacsora a hotelben.

2. nap:
Reggeli után Porec belvárosába érkezünk. Porec éghajlata igen kellemes. A turistákra nagy figyelmet fordítanak, a parkok, közterek szépen gondozottak. Belvárosa Velence hangulatát idézi. Érdemes a városban sétálgatni, hiszen itt találjuk a világörökség részévé nyilvánított Eufrázius Bazilikát is. Miután mindent megnéztünk, Vsar kikötőjébe utazunk, mivel innen indul a DUPIN nevű hajó, amellyel hajókirándulásraindulunk a Limski Fjordba, ahol a legendás hírű Winnetou barlang is található. S miközben mi a fjord tiszta vizét csodáljuk, már készül a finom ebéd, amely grillezett húst jelent salátával és kenyérrel. Az ebéd után kikötünk a bájos Rovinjban, ahol kb. 2 óránk lesz a belváros fő nevezetességeinek felfedezésére. Rovinji látogatásunk után visszaszállunk a hajóra és visszautazunk Vsarba, ahol vár ránk autóbuszunk. Visszatérünk a szállásra, vacsora.
 
3. nap:
Reggelit követően a szlovén tengerpart felé indulunk, amely szépségében nem marad el sem a horvát, sem az olasz Adria mögött. Városnézés a hangulatos, félszigetre épült pirani óvárosban (Tartini tér, városháza, Ferences kolostor, stb.). Azok, akik Szlovénia gyöngyszemét tüzetesebben is megismernék, a főtérről elindulva felkapaszkodhatnak a Szent György templomba, ahonnan egészen elképesztő panoráma tárul a látogató elé. Ezután rövid szabad program. Pirani látogatásunkat követően folytatjuk utazásunkat Izola városába, amely kevésbé híres, mint szomszédja. Mindezzel együtt Izola mindig fontos halászkikötője volt a környéknek, s ma is autentikus, hamisítatlan tengerparti városka. Hangulatos sétányán sok kellemes pad csábít pihenésre, kanyargós utcái pedig mediterrán idillt kölcsönöznek a városnak. A belső utcácskák finom ételekkel várnak minket, így akár meg is ebédelhetünk, mielőtt hazaindulunk. Séta a városban, majd hazautazás. Várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Svédasztalos reggelit és vacsorát
 • Szállást 2 éjszakára 3 csillagos hotelben, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobában a Rovinjhoz tartozó Maistra Villas Rubin***-ban, stúdió apartmanokban
 • Ingyenes wifit a közösségi terekben
 • Beépített útlemondási biztosítást (COVID19 fedezettel!)

...nem tartalmazza

 • Belépőjegyek árát (tájékoztató árak):Piran – torony: kb. 3,00 €/fő
  Porec – bazilika: kb. 60 kuna/fő
  Hajókirándulás ebéddel: kb. 250 kuna/fő
  Pula, amfiteatrum: kb. 70 kuna/fő
 • Egyágyas felár: 24.000 Ft/fő
 • Horvátországi útadó (kötelezően fizetendő): 60 kuna/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:70 éves korig: 2.400 Ft/fő
  70-80 év között: 3.800 Ft/fő
  80 év felett: 5.800 Ft/fő

Figyelem!

Szlovéniában euró, Horvátországban a horvát kuna a hivatalos fizetőeszköz, ezért kérjük, hogy kunát is hozzanak magukkal. Egyre több helyen elfogadnak bankkártyát is.

Az autóbuszra felszállás feltétele, hogy az utas rendelkezzen az utazás pillanatában nála lévő, érvényes, kártyás típusú személyigazolvánnyal vagy útlevéllel, amely az utazás teljes időtartama alatt érvényes!

 Az utazásnak szintén feltétele az aktuális, COVID19 szabályozásnak megfelelő, határátlépésre és a szolgáltatások igénybevételére jogosító dokumentum. Kérjük, hogy a mindenkor érvényes szabályokról tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján!

Képek