Isztriai élmények

0
BETELT!
Ár90,000 Ft
BETELT!
Ár90,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

5290

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2024.09.21-23.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 6:00
Az út leírása
 1. nap:

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Horvátországon át a tengerpartra. Dél körül érkezünk a Kvarner-öböl egykori legkedveltebb üdülővárosába, az isztriai part legelegánsabb fürdővárosába, Opatijába, amely a legtöbbeket a francia riviéra városaira emlékeztet. Az egykoron Abbázia nevet viselő város hatalmas szállodáival, gyönyörű parkjaival és villáival ma is számos vendéget vonz. Sétánk után szabadidő, majd továbbutazunk, hogy a római emlékekkel büszkélkedő város, Pula felfedezésére induljunk. A város az Isztriai félsziget déli csücskében helyezkedik el. Bejárjuk a zegzugos utcákat és közben olyan kincsekre bukkanunk, mint Sergius diadalíve, a híres amfiteátrum, a bazilika, vagy a Fő tér, amely egykor a Forum helyszíne volt Augustus templomával. Szabadidő, majd szálláshelyünkre, Vrsarba, a MAISTRA szállodalánchoz tartozó Hotel Petalon****-ba utazunk. Vacsora a szálláshelyen.

 1. nap:

Reggelit követően Vrsar városával ismerkedünk. Meghódítjuk a „dombtetőt, ahonnan meseszép kilátásban gyönyörködhetünk a környékbeli szigetekre. Ezután visszasétálunk a kikötőbe, mivel innen indul a DUPIN nevű hajó, amellyel hajókirándulásra indulunk a Limski Fjordba, ahol a legendás hírű Winnetou barlang is található. S miközben mi a fjord tiszta vizét csodáljuk, már készül a finom ebéd, amely grillezett csirke húst vagy grillezett (nem filézett) halat jelent salátával és kenyérrel (az elutazás napján elég az idegenvezetőnek megmondani, hogy húst vagy halat kérünk). Az ebéd után kikötünk a bájos Rovinjban, ahol kb. 2 óránk lesz a belváros fő nevezetességeinek felfedezésére. Rovinji látogatásunk után visszaszállunk a hajóra és visszautazunk Vsarba, ahol a késő délutáni órákat szabadon tölthetjük el. Vacsora a szálláson.

 1. nap:

Reggeli után Porec belvárosának felfedezésére indulunk. Porec éghajlata igen kellemes. A turistákra nagy figyelmet fordítanak, a parkok, közterek szépen gondozottak. Belvárosa Velence hangulatát idézi. Érdemes a városban sétálgatni, hiszen itt találjuk a világörökség részévé nyilvánított Eufrázius Bazilikát is. A szabadidő után hazautazunk. Várható érkezés Szombathelyre 20.30 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 2 éjszakára, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobában a Vrsban található, Maistra hotellánchoz tartozó Hotel Petalon****-ban
 • Svédasztalos reggelit és svédasztalos vacsorát
 • Idegenforgalmi adót
 • VOX készüléket (audioguide)

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 2.100 Ft/fő ; 70 év felett: 3.300 Ft/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást:70 éves korig: 6.100 Ft/fő; 70 év felett: 8.000 Ft/fő
 • Egyágyas felárat: 20.000 Ft/fő
 • Belépőjegyek árát (tájékoztató árak):
 • o Hajókirándulás ebéddel: kb. 45 €/fő
 • o Porec - bazilika: kb. 10,00 €/fő
Képek