Isztambul – híd kelet és nyugat között (április)

0
Betelt!
Ár290,000 Ft
Betelt!
Ár290,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1282

Hírlevél

Időtartam: 4 nap/ 3 éj
Dátum: 2024.04.19-22.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.45
Az út leírása

Találkozás és indulás Szombathelyről, az MMIK-tól 5.45-kor autóbusszal, transzfer a repülőtérre.

 1. nap:

Elutazás Bécsből a Turkish Airlines 10.45-kor induló menetrend szerinti járatával Isztambulba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, de mindeközben már kezdjük a várossal való ismerkedésünket. A városnézés első része során az autóbuszról láthatjuk a város legfontosabb és legszebb részeit: a Sultanahmet negyedből kiindulva (Hagia Sophia, Kék mecset), érintve az Aranyszarv-öblöt és a Galata-hidat, elhaladva a Dolmabahce palota és a Taksim-tér előtt, egy egészen új, mégis ismerős, káprázatos világ tárul elénk. A Boszporusz-híd érintésével átmegyünk az ázsiai oldalra is. Miután megszereztük első benyomásainkat a „Kelet Kapujáról”, elfoglaljuk szállásunkat, majd elsétálunk a Kék mecsethez, fotózkodunk a Hippodrom-téri nagy obeliszkkel, végül szabadidő a városban: a fő utcán haladva éttermek és vendéglátóhelyek sokasága csábít majd minket arra, hogy megkóstoljuk a helyi finomságok valamelyikét. Vacsora fakultatív módon egy helyi étteremben.

 1. nap:

Reggelit követően a Topkapi-Palotába látogatunk. Az ún. „Ágyúkapu” Palota 1465 és 1853 között az Oszmán Birodalom adminisztratív központja volt, így ma is a város egyik legizgalmasabb látnivalója. Egyrészt innen meseszép a rálátás az Aranyszarv-öbölre és a Boszporuszra, másrészt máig egy elszeparált, titokzatos világ nyomait láthatjuk, ha a palota-negyedet végigjárjuk. A közel 3 órás program során látjuk az egykori szerájt, az egykori hivatali épületeket, könyvtárat, imaházakat, gyönyörű belső teraszokat és persze különféle kiállításokat. Az 1800-as évek közepére ez az épületegyüttes már elavulttá vált, így a család átköltözött a Boszporusz partján álló Dolmabahce palotába. Itt maradt azonban a kincstár, Mohamed próféta szent relikviái és az állami archívum is. Miután bejártuk az egykori szultáni központot, megpihenünk, majd megnézzük az Hagia Sophia-t, amely az isteni bölcsesség templomaként először a kereszténység legnagyobb temploma volt, később mecset lett. Ezután este vacsorával és műsorral egybekötött fakultatív hajókirándulásra indulhatunk a Boszporuszon (kicsivel éjfél után érünk vissza a hotelbe).

 1. nap:

Reggeli után a város másik nagy palotájának, a klasszikusan meseszerű Dolmabahce-Palota bejárására indulunk. 1856 és 1924 között itt élt családjával az Ottomán Birodalom utolsó hat szultánja. A palota kialakítása ötvözi a barokkot, a rokokót és a neoklasszikus stílust, persze a hagyományos ottomán építészet jegyeit is felfedezhetjük benne. A Dolmabahce palota aranytól és kristályoktól roskadozik és igazi európai hangulatot kelt. Itt található a világ legnagyobb cseh kristálycsillárja: a 750 égőt tartalmazó, és 4,5 tonnás mestermű Viktória királynő ajándéka volt. Miután megcsodáltuk ezt a szép épületet, a Grand Bazar, vagyis a nagy, fedett bazár felfedezésére indulunk. A Bazár méltó lesz hírnevére. Olyan, mint egy város a városban: hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárut és ruhaneműt, kerámiákat, és fűszereket kínálnak áru fajtánként csoportosítva.

 1. nap:

Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából és szabadidőben élvezhetjük a város leghangulatosabb tereinek pezsgő életét. A korai délutáni órákban elindulunk a repülőtérre. A Turkish Airlines 17.15-kor induló járatával érkezünk Bécsbe, ahol vár minket autóbuszunk. Várható érkezés Szombathelyre helyi idő szerint 22.30 körül.

 

Praktikus információk:

 

A tervezett menetrend (időeltolódás: 2 óra!):

 • indulás: Turkish Airlines: VIE-IST  10.45 (érk.: 14.00)
 • érkezés: Turkish Airlines: IST-VIE 17.15 (érk. 18.25)

 

Figyelem! Isztambulban többnyire gyalogosan, illetve (ritkán) villamossal közlekedünk! (Amennyiben igénybe vesszük, akkor a villamosjegyek költségét a részvételi díj tartalmazza!)

Ez az utazás csak utazási irodánkban foglalható! A programok sorrendje változhat!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.45-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Magyar nyelvű csoportkísérést, idegenvezetést
 • Repülőjegyet a Turkish Airlines menetrend szerinti járatára Bécsből, 1 db kézi poggyásszal és 1 db maximum 20 kg-os feladható poggyásszal
 • Szállást 3 éjszakára egy központi fekvésű, 4 csillagos szálláshelyen, a Hotel Venera****-ban Isztambulban, 2 ágyas elhelyezéssel, fürdőszobás szobákban
 • Svédasztalos reggelit a hotelben
 • Transzfert Szombathelyről a Schwechati Repülőtérre és vissza
 • Transzfert a repülőtérről a szállodába és vissza
 • Autóbuszos városnézést Isztambulban
 • Útlemondási biztosítást
 • VOX (audioguide) készülék használatát

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (BBP): 4.000 Ft/fő
 • Egyágyas felárat: 70.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket: kb. 80 €/fő
 • Fakultatív programot: Hajókirándulás a Boszporuszon, vacsorával: kb. 80 €/fő
Képek