Látogatás az Észak-olasz tóvidéken és Milánóban

0
BETELT!
Ár140,000 Ft
BETELT!
Ár140,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1941

Hírlevél

Időtartam: 4 nap/3 éj
Dátum: 2024.10.11-14.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.00
Minimum életkor: 6 év
Az út leírása
 1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Folyamatos utazás pihenőkkel Bresciába. Lombardia második legnagyobb városa sok meglepetést tartogat a látogatóknak. Tavak között járunk az Alpok lábánál, festői a háttér, hegyek, dombok előtt a morénahalmokkal tarkított síkság. A történelem itt kézzel fogható, az ókortól a modernig, a romoktól a felhőkarcolókig mindent megvan az emberléptékű kisvárosban. Miután végig járjuk a város legfontosabb látnivalóit, elfoglaljuk szállásunkat a Bergamo külvárosának számító Zingonia részen és elfogyasztjuk vacsoránkat (3 éj).
 2. nap: Reggelit követően a környék nagyvárosába, Milánóba utazunk, hogy a divat fővárosát is bejárhassuk. A nap első részét a várossal történő ismerkedéssel töltjük: látni fogjuk a dómot, a vásárcsarnokot, a Scala-t, a Palazzo Marino-t, amely ma a városházának ad otthont, az egykori királyi palotát és a Sforzák várát. Városnézésünket követően szabadidő, majd továbbutazunk Comóba, hogy megismerkedjünk a Como-tó déli oldalának legnagyobb és legkedveltebb városával. Itt nemcsak a régi épületek, hanem a természet páratlan szépsége is megragadja a látogatót. Szűk, sikátoros utcák, hangulatos kávézók és a gyönyörű dóm várja az utazót. Séta, majd szabad program. Ezután visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.
 3. nap: Reggeli után a környék legimpozánsabb tavához, a Lago Maggioréhoz utazunk. Itt hajókiránduláson vehetünk részt, amelynek során bejárjuk a Borromeo-család egykori szigeteit. A három sziget közül a legnagyobb az „Isola Madre”, amely egy hatalmas „botanikus kert”, gyönyörű virágokkal. A színek kavalkádjából talán csak a fehér pávák tűnnek ki. Az „Isola Bella”-n a 10, egymás fölé épült teraszból és a rengeteg szoborból és szökőkútból álló kert az olasz kertművészet világszerte emlegetett példája. A Borromeo Palota Olaszország egyik legszebb barokk épülete, melynek a termei hihetetlen gazdagságról tesznek tanúbizonyságot. Ezt követően Bergamóba, az Iseo-tó közelében fekvő, műemlékekben gazdag városba érkezünk. A modern alsóvárosból indul a sikló, amellyel feljuthatunk a város felső részébe és szívébe, a Citta Altá városrészbe. Az itteni téren állnak a középkori és reneszánsz épületek, amelyek felejthetetlenné teszik a várost. Nézelődés az óvárosban, majd visszautazás szálláshelyünkre, vacsora.
 4. nap: Megreggelizünk, majd az Iseói-tóhoz indulunk, e bájos, alpesi hegyek által körbezárt tóhoz. Felkeressük Sulzano festői kikötőjét. Itt hajóra szállunk, hogy gyönyörködhessünk a tó kis szigeteiben (kb. 50 perces hajózás). Három jellegzetes sziget mellett halad el hajónk, érdekes történetekkel színesítve a kirándulásunkat. Visszaérkezvén a partra séta a kikötőben, majd rövid szabadidő. A dél körüli órákban hazaindulunk, várható érkezés Szombathelyre 22.30 körül (a forgalmi viszonyoktól függően).

 

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 4 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Bergamo térségében (3 éj), a Palace Hotel Zingonia****-ban, idegenforgalmi adóval
 • Svédasztalos reggelit és 3 fogásos menüvacsorát a hotelben (ital nélkül)
 • Behajtási engedélyek díját
 • VOX-készülék használatát (audioguide)

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 2.800 Ft/fő; 70 év felett: 4.200 Ft/fő
 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást + útlemondási biztosítást: 70 éves korig: 5.500 Ft/fő; 70 év felett: 8.000 Ft/fő
 • Szoba egyedüli használatának felára (egyágyas felár): 25.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Hajókirándulás a Borromeo-szigeteken: 40,00 €/fő (belépővel és helyi idegenvezetéssel)
 • o Sikló Bergamóban: kb. 6,00 €/fő
 • o Milánói dóm + audioguide: 12,00 €/fő
 • o Hajózást az Iseo-tavon: kb. 15,00 €/fő
Képek