Határtalan élmények: kirándulás Szlovénia, Ausztria és Olaszország határán

0
ÚJ!
Ár16,000 Ft
ÚJ!
Ár16,000 Ft
2022.09.03.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

435

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.09.03.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 6.00-kor.

Utazás az osztrák-olasz-szlovén hármashatár közelébe, hogy még osztrák területen eltöltsünk néhány kellemes órát. Elsőként a Rosegg kastélyhoz érkezünk, amelynek berendezése egy letűnt főúri korszakba kalauzol minket. Az épület története nagyon változatos, de legérdekesebb tulajdonosa az a Peter Ritter von Bohr volt, aki sokszínű tehetségével tűnt ki. Társalapítója volt a Duna Vízturbinás Társaságnak és a Bécsi Műszaki Intézetnek. Tervezett egy Guilloche gépet, amely hihetetlenül vékony vonalú mintákat gravíroz a bankjegyek fém nyomólemezére. Egyike volt az Erste Bankot megalapító 53 befektetőnek. Sokoldalú tehetségét végül pénzhamisításban teljesítette ki, amiért végül halálra is ítélték. Az épületben ma egy kávézó üzemel, de néhány termén áthaladva ismerkedhetünk Bohr életének és „munkásságának” történetével, miközben viaszfigurák elevenítik meg a korszak legfontosabb személyeit.

A kastélyhoz tartozik egy állatpark és labirintus is. Az állatpark egy fél hegyoldalt jelent, ahol sokféle állatot láthatunk magunk körül sétálgatva, egy kisebb magánállatkert keretében. A labirintus ösvényeit 3000 tő gyertyánból képezték ki, nagyjából 2400 négyzetméteren. Egy kilométer hosszan lehet odabent bolyongani.

Ezt követően a 3Ländereck Bergbahnen szerelvényével elindulunk, hogy meghódítsuk a hegyek világát is. A 680-es tengerszint feletti magasságból mintegy 1600 méterre repít minket a libegő, miközben lógatjuk a lábunkat az alattunk elterülő erdő felett. Egyedülálló panoráma vár itt ránk: rálátunk a Karavankákra, a Júliai-Alpokra, a Gail-völgyére és a villachi medencére egészen Klagenfurtig. (Tipp: érdemes melegebb ruházatot hozni magunkkal!).

Ezután visszafelé indulunk és a közeli Faaker See partján teszünk egy rövid sétát. A Faaker See türkizkék színével, parányi hotel-szigetével és varázslatos hegyi kulisszájával varázsolja el a látogatót.

Élményeinket követően hazaindulunk, várható érkezés Szombathelyre 21.00 körül.

 

FIGYELEM! Rossz idő esetén a felvonó nem indul, alternatív programot valósítunk meg!

 

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 600 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • • Kombijegy a labirintusba és az állatparkba: kb. 11,00 €/fő
  • • Felvonó: kb. 13,00 €/fő

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek