Erzberg – élménybánya Eisenerzben

0
Foglalás
Ár18,000 Ft
Foglalás
Ár18,000 Ft
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

3244

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.05.25.; 09.29
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 7:30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről 7.30 órakor, az MMIK parkolójából.

Az Erzberg Közép-Európa legnagyobb külszíni vasércbányája. Az ércbánya többféle élményt kínál: dömperes utazást, élménybánya látogatást és régi bányász-gépek kiállítását. Látogatásunk első izgalmas pontja, hogy egy hatalmas dömperkocsiba ülünk. Sehol máshol és még soha nem kerülhettek a látogatók ilyen közel egy igazi, működő bányában a napi kitermeléshez, mint itt. A Hauly-s utazás keresztül visz a külszíni fejtésen, ahol robbantanak, markolók dolgoznak, dömperek szállítják a követ. 1991-ben egy gigantikus méretű, 860 lóerős Haulpak Truck 85 C típusú dömpert kivontak a használatból és átalakították. Körben korlátokat szereltek a platójára és üléseket tettek bele. Új neve Hauly lett, titulusa pedig 1993 óta a “világ legnagyobb taxija”. Ezzel az elképesztő járművel lehet bejárni az Erzberg-i bánya külszíni területét. 

A következő élmény a bánya földalatti labirintusa. A járatokhoz busszal szállítják az érdeklődőket, majd a “Katl” nevű személyzeti kisvonattal lehet utazni kb. 1,5 km-t a Ferenc tárnába. Innen még kb. 800 métert lehet gyalog is bejárni. A bánya földalatti labirintusában megismerhetjük a bányászok egykori és mai életét, munkaeszközeit, védőberendezéseit, felszereléseit. A föld mélyén állandó 8 fok van, ezért a kellemesebb időjárású napokon is meleg ruha és zárt cipő szükséges.

A bejárat környékén étterem és szuvenír bolt is várja a látogatókat.

A bányabeli élményeket követően továbbutazunk és Eisenerz városának szépségeivel ismerkedünk gyalogos városnézésünk során.

Várható hazaérkezés 20.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 700 Ft/fő
  • Útlemondási biztosítást (2.500 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel): kb. 40 €/fő
Képek