Dunakanyar – Bazilika, Királyi Palota és Szentendre

0
Foglalás
Ár16,000 Ft
Foglalás
Ár16,000 Ft
2023.09.02.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

617

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2023.09.02.
Indulás: Szombathely MMIK Parkoló, 7:00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről 7.00 órakor, az MMIK parkolójából. Érkezés Esztergomba a délelőtti órákban. A Bazilika helyén álló eredeti templomot Szent István építtette a Várhegy közepén. A székesegyház többször megsérült. Esztergom eleste után a török hadászati okokból lebontotta, illetve dzsáminak használta. 1594-ben, a vár visszavételére indított harc során a benne tárolt lőpor felrobbant, és csupán Bakócz Tamás érsek 1506–1511 között épült Annuntiatio-kápolnája menekült meg. A ma látható hatalmas Bazilika bejárása után megtekinthetjük az Altemplomot is.

Esztergomi látogatásunkat követően Visegrádra utazunk, ahol az egykori királyi palota épületét tekintjük meg. A palota története akkor kezdődött, amikor 1323-ban Károly Róbert a királyi udvart Visegrádra helyezte át. A palotában főbejáratként a kaputorony szolgált, amivel pontosan szemben volt az új egyhajós palotakápolna bejárata. Az elrendezés módosításával több udvar és kert jött létre. Ezek közül a legjelentősebb a fogadóudvar és az ÉK-i palotán belül kialakított díszudvar volt. A fénykort Hunyadi Mátyás aragóniai Beatrixszal kötött 1476-os házassága hozta el. A késő gótikus stílusban átépített palotában Itália után Európában először megjelent a reneszánsz építő- és szobrászművészet is, amelynek nyomait ma is megcsodálhatja a kíváncsi nézelődő.

A látogatás befejeztével végig haladunk a Dunakanyar legszebb részein, egészen Szentendréig utazva. Kiszállást követően, szentendrei sétánk során idegenvezetőnk segítségével ismerkedünk a belváros látnivalóival és élvezzük a város kissé mediterrán hangulatát. Hazaindulás, várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 7.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.200 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • Esztergomi Bazilika (Altemplommal):1. felnőtt: 2.500 Ft/fő; 2. nyugdíjas/diák: 1.500 Ft/fő
  • Visegrádi Királyi Palota:1. felnőtt: 1.800 Ft/fő; nyugdíjas és diák: 1.000 Ft/fő; 70 év felett: ingyenes

A KORONAVÍRUS vagy az ENERGIAVÁLSÁG MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek