Dubrovnik és a Makarskai-riviéra – mandarinszürettel

0
ÚJ PROGRAM!
Ár130,000 Ft
ÚJ PROGRAM!
Ár130,000 Ft
2024.10.29.
Mi lesz a fizetés módja?*
Utazási dokumentáció*
Hol száll fel buszra?*
* A folytatáshoz kérjük adjon meg minden szükséges adatot!

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1159

Hírlevél

Időtartam: 4 nap/ 3 éj
Dátum: 2024.10.29-11.01.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.30
Az út leírása
 1. nap: Szombathely – Metkovic (kb. 750 km)

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.30-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Metkovicba. Utazásunk során érintjük Horvátország hegyvidéki területeit és közelebbről ismerkedünk a Biokovo-hegységgel is, amely végtelen mélységű szakadékaival és a kopár, sziklás hegyvonulatával túlvilági módon magasodik a tengerpart fölé. A Makarska Riviéra feletti terület 1981-óta természetvédelmi terület. Első megállóhelyünk Makarska városa, amely a térség nem hivatalos fővárosaként is ismert. Igaz ugyan, hogy a velencei-török háborúkban súlyos károk érték a várost, így itt nem találunk több száz éves épületeket, a 18. századtól kezdve azonban újjáépítették a várost, így a ma már réginek számító épületek között is igazán átérezhetjük a mediterrán kisvárosok hangulatát. A Szent Márk székesegyház, a tengerparti sétány, a Szent Péter félsziget és a többi apróbb szépség különlegességét pedig csak emeli a háttérben húzódó hegység. A sétát követően folytatjuk utazásunkat a riviéra területén, mígnem megérkezünk szálláshelyünkre, a Metkovicban található Hotel Narenta***-ba. Szobák elfoglalása és szabad program, majd vacsora a hotel éttermében.

 1. nap: Metkovic – Dubrovnik – Metkovic (kb. 230 km)

Elfogyasztjuk reggelinket a szállodában, majd a térség legismertebb és talán legszebb városába, Dubrovnikba látogatunk. Az egykor Raguzaként emlegetett város 1358 és 1526 között a Magyar Korona része volt, ezekben az időkben szabad királyi város. A 13. században gazdag kikötővárossá nőtte ki magát. Dubrovnik (többnyire) megőrizte eredeti, középkori kinézetét. Ma az 1667-es, nagy földrengés utáni állapotot látjuk. Rendszeresen hatalmas yachtok és hatalmas tengerjáró hajók kötnek ki Dubrovnik partjainál és folyamatosan turisták ezrei koptatják a város utcáit. Nem véletlenül, hiszen a város egyedülálló bája mindenkit rabul ejt. Séta a város utcáin, a kikötőben, majd szabadidőben a városi libegővel akár a hegyről is elkészíthetjük csodás fotóinkat, amelyek egyben, fentről engedik látni az egykori sziklaszirtre épült óvárost. Nézelődés a városban, majd visszautazunk szálláshelyünkre. Vacsora a hotelben.

 

 1. nap: Metkovic – Ston – Opuzen – Metkovic (kb. 100 km)

Reggeli a szállodában, majd két aprócska terület felfedezésére indulunk. A két városrészből álló Ston szárazföldi része a 600 lakossal rendelkező Veliki Ston, a félszigeten elhelyezkedő része, pedig a 200 főt számláló Mali Ston. Mindkét település a sókitermelésének köszönheti a több mint 2000 éves hírnevét. Mali Ston ezen kívül még a feketekagyló-tenyésztéséről híres. Itt található Európa leghosszabb kőfala (5,5km), amit a Kínai Nagy Fal „kistestvéreként” is emlegetnek, több kilométer hosszú, hegyeken át kanyargó falaival. Valóban, ha körbenézünk, a hegyek ölelésében fekvő települést szinte végeláthatatlanul koszorúzza az erőd fala, mely egykor az egész környék védelmét volt hivatott szolgálni. A fal nagyon jó állapotú, nemcsak romjaiban, hanem teljes valójában megcsodálhatjuk. A magasból megtekinthetjük a ma is működő sólepárlókat. A várfal vitathatatlanul érdemes egy sétára, Stonnak mégis az óvárosa a legelbűvölőbb, mely furcsamód inkább a francia kisvárosok hangulatát idézi. (A fal végig járása kb. 45 percet igényel, s néhány helyen meredek lépcsősorokkal is találkozunk.) Ston meglátogatása után visszautazunk Opuzenbe, ahol kezdetét veszi a hagyományos mandarinszüret program a “horvát Kalifornia” -ként emlegetett mandarintermesztő vidéken. Nagy citrusföldeket láthatunk, ahol citrom-, narancs- és mandarin ültetvények váltják egymást. Ilyenkor, a betakarítás idején életre kelnek a neretva-i dombok és mindenhol szüretet lehet látni. A vendégek a kirándulás alkalmával maguk is közreműködhetnek a szüretben, vagy sétálhatnak a mandarin ültetvények között, gyönyörködve a termésben, majd a végén megkóstoljuk a különféle hazai italokat és ételeket. 3 kg friss mandarint, melyet magunk szedtünk, haza is vihetünk. Ezután hajózni indulunk a Neretva deltán, gyönyörködünk a táj szépségében, az érintetlen természetben. A munka után persze jön a jól megérdemelt szórakozás is: ebédelünk és kezdetét veszi egy zenés-táncos mulatság. A nap végén visszatérünk hotelünkbe és vacsora.

 1. nap: Metkovic – Omis – Szombathely (kb. 750 km)

Reggelit követően az egykor a kalózok városaként is ismert Omis felfedezésére indulunk. Ez az üdülőváros a Spliti-öböl déli részén, hatalmas sziklafalak által védett területen fekszik. Fekvése mesés, nem véletlenül birtokolták szívesen 250 éven át kalózok is. A hegyről egy hatalmas erődítmény vigyázta a környéket, maga a városmag pedig erős városfalakkal volt körülvéve. A Cetina-folyó torkolatánál fekvő városka múltja igen hosszú időre nyúlik vissza, amiről számos kultúrtörténeti emlék, a 10-18. századból származó templomok, műemlékek, erődök, múzeumok és egyéb látnivalók sokasága tanúskodik. Rövid szabadidő, majd hazaindulunk. Folyamatos utazás Horvátországon át Magyarországra. Várható érkezés Szombathelyre a közlekedési viszonyoktól függően 21.00-22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést, helyi idegenvezetést
 • Reggelit és vacsorát a szállodában (svédasztalos reggelivel és 3 fogásos menü vacsorával – előétel, főétel körettel, desszert, ital nélkül!)
 • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Metkovicban, a Hotel Narenta***-ban, idegenforgalmi adóval

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 2.800 Ft/fő; 70 év felett: 4.200 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 6.000 Ft/fő; 70 év felett: 10.000 Ft/fő
 • Egyágyas szoba felára: 40.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Dubrovnik: kb. 16 €/fő
 • o Dubrovnik, felvonó: 27 €/fő
 • o Mandarinszüret program ebéddel, hajózással és élő zenével, 3 kg mandarinnal: 40 €/fő
 • o Ston, városfal: kb. 10 €/fő
Képek