Dél-Tirol és a Dolomitok

0
BETELT!
Ár145,000 Ft
BETELT!
Ár145,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

3443

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2024.08.18-20. (PÓTIDŐPONT!)
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 5.00
Az út leírása
 1. nap:

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 5.00-kor. Utazás folyamatos pihenőkkel Ausztrián át a hegyek világába. Első állomásunk egy gyönyörű helyen megbújó kis település, Pieve di Cadore lesz, ahol az olasz művészetekbe nyerhetünk bepillantást, hiszen itt született az egyik leghíresebb itáliai festőművész, Tiziano. Miután meglátogattuk a mester szülőházát, felkeressük a város templomát is: itt csodálhatjuk meg Tiziano egyik leghíresebb festményét, a „Madonna gyermekével” című alkotást. Innen utazásunkat a fenséges hegyek között, a Dolomitok tájain folytatjuk tovább, majd a környék egyik legfestőibb üdülőhelyén, az 1956-os téli olimpia helyszíneként is szolgáló Cortina d’Amprezzo településen teszünk egy rövid sétát és szabadidőben élvezhetjük a „Dolomitok királynőjének” is nevezett kisváros kiváló levegőjét, finom kávékülönlegességeit vagy kulináris kínálatát. Folytatjuk utazásunkat szálláshelyünkre, Bolzanóba. Elfoglaljuk szobáinkat a belvároshoz sétatávolságra található Hotel Gries***-ban, majd elfogyasztjuk vacsoránkat a hotel éttermében.

 1. nap:

Reggelit követően Trento városával ismerkedünk. Trento két kultúra városa: Közép-Európa és Olaszország találkozik az Adige folyónál, alpesi hangulat és mediterrán könnyedség jellemzi egyszerre. A város egyike Olaszország leggazdagabb és legvirágzóbb városainak. Városnéző séta majd rövid szabadidő a városban. Ezután a Karersee felfedezésére indulunk. A közvetlen a Nagy Dolomit út mellett fekvő, rendkívül könnyen megközelíthető tó eszményi kirándulóhely, mesebeli szépsége kirándulók hadát vonzza. A smaragdzöld színű víz, melyben a Latemar vad sziklatornyai tükröződnek, körülölelve a sűrű, komor fenyvessel az egész Alpok legismertebb képei közé tartozik. Séta a tóparton, majd visszautazunk Bolzanóba és a kora esti órákban teszünk egy kellemes sétát a belvárosban. A középkori eredetű óváros gótikus templomokkal, érdekes múzeumokkal, zegzugos sikátorokkal van tele. A Dóm mellett induló főutca (Via Portici) a magas, zömmel középkori vagy barokk eredetű házaival és az alattuk végighúzódó árkádokkal örök fotótémája az ide látogatóknak. Este vacsora a szállodában.

 1. nap:

Reggeli után a környék másik ikonikus városába, Meranóba látogatunk.  A város Dél-Tirol legjelentősebb turisztikai központja, mediterrán növényzettel, pálmafákkal, 3000 m magas hegyekkel körülvéve, középkori óvárossal, elképesztően szép fekvésével vonzza a látogatókat. Az elegáns, virágokkal borított folyóparti promenádok, a drága boltokkal, kávézókkal, éttermekkel zsúfolt, szűk, árkádos, óvárosi utcák, a városka felett húzódó, látványos panoráma sétaút mind kihagyhatatlan látnivalója a dél-tiroli kirándulásoknak. Nem messze Meranótól található egy kis falu, Tirol, amely az egész térségnek is a nevét adta. Rövid séta a faluban, fotószünettel. Ezután hazaindulunk. Várható érkezés Szombathelyre 22.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 5.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 2 éjszakára, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobában a Bolzanóban található Hotel Post Gries***-ban, idegenforgalmi adót
 • Svédasztalos reggelit regionális termékekből és 3 fogásos, bőséges menüvacsorát, gazdag, friss salátabüfével (ital nélkül)
 • VOX készüléket (audioguide)

...nem tartalmazza

 • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 70 éves korig: 2.100 Ft/fő; 70 év felett: 3.300 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítást + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (kombinált): 70 éves korig: 6.100 Ft/fő; 70 év felett: 7.500 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 20.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):o Tiziano szülőháza: kb. 7,00 €/fő (regisztrációs díjjal együtt)
Képek