Tavasz Dalmáciában

0
BETELT!
Ár85,000 Ft
BETELT!
Ár85,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

3197

Hírlevél

Időtartam: 3 nap/ 2 éj
Dátum: 2024.04.13-15.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása
 1. nap: Indulás Szombathelyről 6.00-kor. Folyamatos utazás Zadarba, Észak-Dalmácia „fővárosába”. A belváros legszebb részeinek bejárása során láthatjuk a római időszak emlékeit, köztük a kutak tereit, a régi Fórum területét és a templomokat is. Lesétálva a tengerhez, meghallgathatjuk a tengeri orgona szép zenéjét. Rövid szabadidő a városban. A látogatást követően folytatjuk utazásunkat Sibenikbe. A város a Krka-folyó torkolatának térségében terül el és teraszos elrendezésben egy mészkősziklára építették, amely egészen érdekes bájt kölcsönöz a településnek. Sokan egyszerűen Dalmácia legszebb városaként emlegetik. A Sibenikre jellemző paloták, amelyeket egykor az osztrákok építtettek, a velenceiek korából származó erődítmények, a templomok, a butikok és az egyéb szórakozásra csábító helyek töltik meg élettel a várost. A város egyedi hangulatát a régi elemek és modern élet részeinek elegye adja. A város az UNESCO Világörökség része, így a kultúra iránt érdeklődők egész biztosan sok időt fognak eltölteni a felfedezésével. A városnézést követően rövid szabadidő, majd szálláshelyünkre utazunk, amely a vodicei a Rivijera Hotelshez tartozó Imperial Park Hotel***-ban lesz. A szálloda Vodice tengerpartján, a központtól 700 méterre található. Vacsora a szálloda éttermében.
 2. nap: Reggeli után Trogirba utazunk. Ebbe a kicsiny városba sikátorok sora vezet minket, hogy végül megérkezzünk parányi, ám annál szebb fő terére. Innen mutatja legszebb arcát a város legfőbb temploma, a Sveti Lovre katedrális is, amelynek harangtornya 47 méter magas. 1407 – 1598 között épült, minden szintje más stílust mutat. Ezután tovább utazunk Splitbe, amelynek legjelentősebb látnivalója az egykori Diocletianus római császár hatalmas méretű palotája. Séta a hangulatos, szűk kis utcákban, majd szabadidő a kávézókkal, éttermekkel tarkított gyönyörű pálmafás tengerparti sétányon. Splitbe való bejutásunk során egy hatalmas vár, Klissza vára mellett haladunk el, ahova mi is benézünk. A vár a Kozjak- és Mosor-hegység hágója közelében épült. Klissza várát a tatárjárás tette igazán híressé, amikor a menekülő királynő és gyerekei ebben az erősségben találtak menedéket a tatár elől. A műemlék ma turisztikai létesítményként üzemel, belterében kiállításokat, tárlatokat mutatnak be, de a tengerre nyíló kilátásáért is érdemes meglátogatni. Miután mindent megnéztünk, visszautazunk Vodicébe. Vacsora a szálláshelyen.
 3. nap: Reggelit követően a Krka Nemzeti Parkban látogatunk. A park fő látványossága a nagy vízesés, a Skradinski buk vízesésrendszere, mely több kisebb-nagyobb vízesésből áll. A Skradinski buk 400 méter hosszú és 100 méter széles területet foglal magában, 17 vízesés található itt. A vízesés legmagasabb és legalacsonyabb pontja között 48 méter szintkülönbség van. Ez Európa egyik legszebb mészkő vízesése. Rövid szabad program. Látogatásunkat követően folytatjuk utazásunkat Szombathelyre, várható érkezés 21.00 körül.

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

 • Autóbuszos utazást
 • Idegenvezetést
 • Szállást 3 csillagos hotelben, 2 ágyas, fürdőszobás szobában Vodicében, a Rivijera Hotels lánchoz tartozó Hotel Imperial Park***-ban, idegenforgalmi adóval
 • Svédasztaltalos reggelit és svédasztalos vacsorát a szállodában
 • Belső medence használatát
 • Ingyenes WIFI-t
 • VOX-készülék használatát (audioguide)

...nem tartalmazza

 • Baleset- , betegség-és poggyászbiztosítást70 éves korig: 2.100 Ft/fő ; 70 év felett: 3.200 Ft/fő
 • Útlemondási biztosítás + Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítás70 éves korig: 5.500 Ft/fő; 70 év felett: 8.000 Ft/fő
 • Egyágyas szoba felára: 15.000 Ft/fő
 • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
 • o Klissza vára: kb. 15,00 €/fő
 • o Sibenik, székesegyház: kb. 7,00 €/fő
 • o Split: kb. 10,00 €/fő
 • o Krka vízesés: kb. 20,00 €/fő
Képek