Csobbanás Malinskán

0
BETELT!
Ár20,000 Ft
BETELT!
Ár20,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1275

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2022.08.14.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 4.30
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 4.30-kor.

Utazás pihenőkkel a Krk-sziget egyik vonzó településére, Malinskára. Az óváros egy szűk öböl körül alakult ki, azonban túlságosan sok történelmi jellegű látványossággal nem rendelkezik a település. Malinska tengerpartja közel 3 kilométer hosszan kacskaringózik végig a Dubašnica öböl partján. A területnek nagy előnye, hogy kilométereken keresztül csak strand található, s mindegyik jól felszerelt, kiépített (végig kövesek, kavicsosak, sok helyen betonozott tengerpart található – érdemes tengerjáró cipőt is hozni).

Malinskán – a fekvése miatt- időnként számítani kell kicsit erősebb hullámokra is, bár a legtöbb helyen a víz csak lassan mélyül. Bármerre is járjunk a sétányon, számos fagyizó, étterem, büfé vár minket a parton. Mivel egy dús növényzetű területen helyezkedik el, jó eséllyel árnyékos területet is találunk a strandon.

A partvonalon több helyen található vízi ugrálóvár, jetskit bérelhetünk és van ufó / banán / parasailing is. Malinskát akkor érdemes választani, ha inkább csak a tengert és a strandolást szeretnénk élvezni, mert túl sok látnivaló errefelé nincs.

Ha mégiscsak kultúrára adnánk a fejünket, akkor Malinska látnivalói közül az egykori malom épületét érdemes felkeresnünk. Ezt a város központjában találjuk. A Porat városrésznél fekvő 15. századi ferences kolostorban egykor glagolita feliratokat találtak (ez a horvát nyelv őse), amelyre méltán büszkék a lakók, így a kolostort és a glagolita Kőtárt szívesen mutogatják a látogatóknak. A város további nevezetességei a Szent Mária Magdolna és a Szent Miklós templom. Mindkettőt a város központjában találjuk. A Szent Miklós templomban képzőművészeti kiállításokat láthatunk a nyár folyamán.

Indulás haza 17.30-kor, várható hazaérkezés éjfél környékén.

(Fotók forrása: https://www.horvatorszaginfo.hu/helyek/malinska)

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 4.30-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.000 Ft/fő)
  • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást

A KORONAVÍRUS MIATT HOZOTT KORMÁNYZATI RENDELKEZÉSEK KÖVETKEZTÉBEN TÖRTÉNŐ PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Képek