Budapest – a főváros turistaszemmel

0
SZÉP-kártyával is fizethető!
Ár17,000 Ft
SZÉP-kártyával is fizethető!
Ár17,000 Ft
The tour is not available yet.

Lefoglalom

Mentés a kedvencek közé

Adding item to wishlist requires an account

1197

Hírlevél

Időtartam: 1 nap
Dátum: 2024.03.17.
Indulás: Szombathely, MMIK Parkoló, 6.00
Az út leírása

Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolóból 6:00-kor.

A program célja, hogy a magyar utazó is megismerhesse és láthassa Budapestet úgy, ahogyan egy külföldi turista látja – rácsodálkozva annak szépségeire és különlegességére. A hangsúly nem azon van, hogy egyes épületeket belülről láthassunk, hanem azon, hogy az utazó kapjon egy általános képet a főváros egyedi bájáról, ezért attól, aki velünk tart csak egyet kérünk: hagyja magát elbűvölni!

A budapesti látnivalókkal való ismerkedést a Budai Várban kezdjük. Elsőként a Várkert Bazár bejárásával kapunk képet arról, hogy milyen volt az élet az 1800-as évek legvégén Budapesten és milyen szerepet szántak ekkortájt a budai várnegyednek.

A Bazáron át aztán felérve a Palota-negyedbe, indul az igazi nézelődés. Bár a palota épületeit az eredetileg szánt célokra sosem használták, mégis impozáns uralkodói épületegyüttes alakult itt ki, amelynek minden egyes építőeleme mesélni tudna… hát ezek közül a történetek közül mi is megismerünk majd jópárat!

A Palota-negyedből átjutunk a polgári negyedbe, sétánk során érintve a Sándor-Palota és az egykori Karmelita-kolostor épületét is, miközben történelmi jelentőségű helyszíneket is láthatunk. Átérve a polgári negyedbe, megismerjük a koronázó Mátyás -templomot és a budapesti Halászbástyát is. Lesétálva a várhegyről, buszos nézelődésre indulunk.

A városnéző túra során megtekintésre kerülnek a város egyéb nevezetességei is (hidak, Astoria, Blaha Lujza tér, Andrássy út, Keleti pályaudvar, Városliget), majd kiszállunk, hogy a Hősök tere szobraival és történetével is megismerkedjünk.

Ezután Kisföldalattival visszautazunk, hogy a Bazilika belső értékeit is megcsodálhassuk. A program végeztével indulás Szombathelyre, várható hazaérkezés 21:00 körül.

FIGYELEM! A program nagy része gyalogos, így kérjük, csak az jelentkezzen a kirándulásra, akinek a sok séta nem okoz problémát!

Indulás

Szombathely, MMIK parkoló, 6.00-kor.

Részvételi díj tartalmazza

  • Autóbuszos utazást
  • Idegenvezetést

...nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítást (2.500 Ft/fő)
  • Belépőjegyeket (tájékoztató jelleggel):
  • • Bazilika, csoportos jegy: kb. 1.500 Ft/fő
  • • BKV-jegyet a Kisföldalattira: kb. 500 Ft/fő (65 év alattiaknak)
Képek